Το Ίδρυμα Ωνάση συμμετέχει ως Strategic Content Partner στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που φέτος πραγματοποιείται σε υβριδική μορφή από τις 10 έως τις 15 Μάϊου, διοργανώνοντας δύο συζητήσεις για τα σημαντικά ζητήματα του «εδώ και τώρα»: το ελληνικό #ΜeΤoo και το Εθνικό Σχέδιο Μεταμοσχεύσεων για την Ελλάδα, διαθέσιμες στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

Για το Ίδρυμα Ωνάση, τόσο η υγεία όσο και ο πολιτισμός ως νοοτροπία είναι προαπαιτούμενα ποιότητας ζωής, άρρηκτα συνδεδεμένα. Εγείροντας συζητήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα στη ζωή, το Ίδρυμα Ωνάση διοργάνωσε δύο συζητήσεις για το πώς να ζούμε καλύτερα και ισότιμα σε μια ανθρωποκεντρική κοινωνία δικαίου.

Οι μεταμοσχεύσεις ως μια νέα ευκαιρία στη ζωή και το ελληνικό #ΜeΤoo ως ένα βήμα εξέλιξης για μια κοινωνία με πολίτες-ενεργά κύτταρα που σκέφτονται, εξελίσσονται, αγκαλιάζουν την αλλαγή, θέλουν εξίσου να σωθούν όσο και να σώσουν. Συνειδητούς πολίτες που σέβονται τους γύρω τους και χαρίζουν απλόχερα ζωή. Αλλάζοντας νοοτροπία, μπορούμε να κάνουμε μικρά θαύματα. Ποιες ενέργειες πρέπει να υποστηρίξουμε, ποιες συμπεριφορές πρέπει να επιδείξουμε, ποιες νοοτροπίες πρέπει να υιοθετήσουμε για να έχουμε μια καλύτερη ζωή;

TO ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ

Ένα μεγάλο βήμα στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα είναι κοντά στην πραγματοποίησή του. Η μελέτη για το Εθνικό Σχέδιο για τις Μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας, την οποία, έχοντας διασφαλίσει διακομματική συναίνεση, το Ίδρυμα Ωνάση ανέθεσε στην ομάδα του London School of Economics και του Imperial College London, ολοκληρώνεται και οι βασικοί συντελεστές του έργου περιγράφουν το πλαίσιο των προτάσεων που αναμένεται να οδηγήσει τις μεταμοσχεύσεις σε μια νέα εποχή. Μέσα από μια ολιστική προσέγγιση δράσεων, το Ίδρυμα Ωνάση στέκεται αρωγός στο έργο της Πολιτείας και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) και συμβάλλει στην ανοικοδόμηση του τομέα των μεταμοσχεύσεων στη χώρα.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας
Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου: Πρόεδρος Ιδρύματος Ωνάση
Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης: Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), Διευθυντής Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής & Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Ήπατος στο ΓΝΑ «Λαϊκό»
Βασίλειος Παπαλόης: Καθηγητής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων στο Imperial College London και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων
Ηλίας Μόσιαλος: Καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας και Διευθυντής του LSE Health

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Ιωάννης Ν. Μπολέτης: Πρόεδρος Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και Διευθυντής του Τμήματος Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης στο ΓΝΑ «Λαϊκό»

#METOOGR

Με αφορμή το ελληνικό #ΜeΤoo, η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, και η Χρυσή Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, συζητούν για την πατριαρχία, την έμφυλη βία και τον τρόπο που κάθε άνθρωπος μπορεί να σπάσει τη σιωπή του, να μιλήσει και να ακουστεί στην Ελλάδα του σήμερα.

ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ

Αφροδίτη Παναγιωτάκου: Διευθύντρια Πολιτισμού Ιδρύματος Ωνάση
Σοφία Μπεκατώρου: Χρυσή Ολυμπιονίκης

Οι συζητήσεις είναι διαθέσιμες από Παρασκευή 14 Μαΐου 2021