Στις 11 Μαρτίου 2014, στην Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Καρακάσογλου, με τίτλο Μεταμορφώσεις του Πνεύματος.

Η Ήρα Παπαποστόλου, κριτικός & ιστορικός τέχνης, στο κείμενό της, που συνοδεύει τα έργα της έκθεσης, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Ο Γιώργος Καρακάσογλου χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά: λάδι, ακρυλικά, ακουαρέλες, πενάκια, μολύβια. Τα επιλέγει με βάση την διάθεσή του, δηλαδή σύμφωνα με το τί  θέλει να ζωγραφίσει την συγκεκριμένη περίοδο καθώς και με βάση τον ίδιο τον χαρακτήρα του προσχέδιου. Η ολοκλήρωση του έργου σε επίπεδο σύνθεσης δεν τελειώνει στο προσχέδιο γιατί το έργο επεξεργάζεται καθ’ όλη την διάρκεια της εκτέλεσης. Πότε με έντονα χρώματα και πότε σε άσπρο – μαύρο αφηγείται στο θεατή πολλές μικρές ιστορίες, έναν ολόκληρο κόσμο που περιγράφει δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια.

Λογικό και άλογο αναμιγνύονται δημιουργώντας τη δική του πραγματικότητα με αποτέλεσμα τα έργα του να διαθέτουν πολλά σουρεαλιστικά στοιχεία, ενώ η χρήση έντονων χρωμάτων και η παραμόρφωση των μορφών ενισχύει το συγκινησιακό στοιχείο ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε και για εξπρεσιονιστικές τάσεις στο έργο του. Τα θέματά του ποικίλουν. Αυτοβιογραφικά ή μη έχουν να κάνουν με τους προβληματισμούς γύρω από το τετριμμένο των ανθρωπίνων σχέσεων και την κοινωνική απάθεια. Κύριος σκοπός του είναι να εκφράσει τα συναισθήματα και την ιδιαίτερη εσωτερική οπτική του.

Η πολυχρωμία που επικρατεί στο έργο του σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα στη σύνθεση και με τη σκόπιμη παραμόρφωση, οδηγούν στο να αποδοθεί ένας animation χαρακτήρας. Έτσι, μέσα από την αφήγηση – παραμύθι, ενεργοποιείται η δύναμη του δημιουργικού παιδιού, επαναπροσδιορίζοντας τους ενήλικους προβληματισμούς μας…»