Μέσα από το κάλεσμα και τη συμμετοχή τριάντα οκτώ νέων επαγγελματιών της τέχνης και άλλων συναφών πεδίων του σύγχρονου πολιτισμού, δημιουργείται ένα συλλογικό αφήγημα από τριάντα έργα στο σύνολό τους. Πρόκειται για μια πολυφωνική «σύνθεση» που εισάγει το κοινό σε ιστορίες που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν και μέλλον, παίρνοντας διαφορετικές μορφές – σχέδια, κολάζ, σκίτσα, παρτιτούρες, κείμενα, διηγήματα, ποιήματα, ηχητικά έργα, φωτογραφίες, ζωγραφικά έργα, κ.ά. Αφηγητές είναι εικαστικοί καλλιτέχνες, επιμελητές εκθέσεων τέχνης, συγγραφείς, αρχιτέκτονες, designers, ενδυματολόγοι και άλλοι σύγχρονοι δημιουργοί.

Στο πρότζεκτ Μεταμορφώσεις συμμετέχουν οι Γιαννίκος Βασιλούλης, Εύα Βασλαματζή, Πάκυ Βλασσοπούλου, Δανάη Γιαννόγλου, Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης, Μυρτώ Κατσιμίχα, Φάνης Καφαντάρης, Δήμητρα Κονδυλάτου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Καρολίνα Κρασούλη, Παναγιώτης Λουκάς, Ναταλία Μαυρωτά, Ελένη Μπαγάκη, Παναγιώτης Μπάρας, Κοσμάς Νικολάου, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Βασίλης Παπαγεωργίου, Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Ρήγα, Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία, Εύη Σουγκάρα, Στεφανία Στρούζα, Κατερίνα Π. Τριχιά, Εβίτα Τσοκάντα, Φωτεινή Χανδρά, Κλέα Χαρίτου, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, CLOTHESLINES (Ελευθερία Αράπογλου & Μέτυ Τσουκάτου), Fake Office, hush—hush, Hypercomf, Jacob Moe, Raffaela Naldi Rossano, Phantom Investigations (Ινώ Βαρβαρίτη & Γιάννης Δελαγραμμάτικας).

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει ένα δημόσιο πρόγραμμα εκθέσεων και εκδηλώσεων με περφόρμανς, παρουσιάσεις, αναγνώσεις, που πραγματοποιούνται σποραδικά και νομαδικά. Το εκθεσιακό πρόγραμμα ξεδιπλώνεται σε διαδοχικά επεισόδια συνολικής διάρκειας έξι εβδομάδων σε διαφορετικά μέρη «δορυφόρους» στο κέντρο της Αθήνας. Οι δράσεις παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα 2022/2023.

Πυρήνα της δημόσιας έκθεσης αποτελεί ο εργαστηριακός χώρος A FOREST (Καλλιδρομίου 40, Εξάρχεια) που μεταμορφώνεται σταδιακά, ενώ τα έργα που φιλοξενεί εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα. Ο χώρος όπου στεγάζονται οι εκδόσεις DOLCE (Σίνα 62, Νεάπολη) λειτουργεί ως βασικός δορυφόρος του διακαλλιτεχνικού εγχειρήματος, καθώς όχι μόνο φιλοξενεί έργα, που συνυπάρχουν αρμονικά με τα βιβλία του καταστήματος, αλλά και δημόσιες δράσεις (book launch, παρουσιάσεις) που είναι μέρος του πρότζεκτ.

Για έξι συνεχόμενες εβδομάδες τόσο οι περαστικοί της οδού Καλλιδρομίου και της οδού Σίνα, όσο και οι επισκέπτες των δύο χώρων έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν σε μια σειρά εκθέσεων που διαδέχονται η μία την άλλη και που μαζί συνθέτουν τις Μεταμορφώσεις. Παράλληλα, στην «τροχιά» του προγράμματος πραγματοποιούνται μεμονωμένες δράσεις και σε άλλους χώρους, όπως και σε υπαίθριες τοποθεσίες της ευρύτερης περιοχής που ορίζουν οι γειτονιές των Εξαρχείων, των Πευκακίων και της Νεάπολης:

Το πρώτο «κεφάλαιο» ανοίγει την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 18:00 στο A FOREST με τις «αφηγήσεις» της Στεφανίας Στρούζα, του Φάνη Καφαντάρη και του Γιαννίκου Βασιλούλη (25.–28.1.). Ακολουθούν οι παρουσιάσεις των έργων της Ελένης Ρήγα, της Εύης Σουγκάρα και των CLOTHESLINES (1.–4.2.), της Εύας Βασλαματζή και της Μαλβίνας Παναγιωτίδη, του Ανδρέα Ράγκναρ Κασάπη και της Καρολίνας Κρασούλη (8.–11.2.), της Χρυσάνθης Κουμιανάκη και των Fake Office και hush—hush (15.–18.2.), της Πάκυς Βλασσοπούλου, της Δήμητρας Κονδυλάτου, της Φωτεινής Χανδρά και του Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου (22.–25.2.), ενώ η εκθεσιακή σειρά ολοκληρώνεται μέσα από τη συμμετοχή του Βασίλη Παπαγεωργίου, της Κατερίνας Π. Τριχιά, των Hypercomf και του Jacob Moe (1.–4.3.).

Στον χώρο των εκδόσεων DOLCE παρουσιάζονται τα έργα της Ναταλίας Μαυρωτά, της Ελένης Μπαγάκη και του Παναγιώτη Μπάρα (25.1.–4.3.). Το έργο του Κοσμά Νικολάου παρουσιάζεται σε έναν χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα (22.–25.2.).

Οι ημέρες και ώρες της δημόσιας παρουσίασης της Ναταλίας Μαυρωτά, το book launch της Ελένης Μπαγάκη, όπως και της περφόρμανς της Αγνής Παπαδέλης Ρωσσέτου και του επιτελεστικού περιπάτου των Phantom Investigations (Ινώς Βαρβαρίτη και Γιάννη Δελαγραμμάτικα) θα ανακοινωθούν σύντομα. Η περφόρμανς της Δέσποινας Σανιδά-Κρεζία και του Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου παρουσιάστηκε στον χώρο A FOREST στις 28 Δεκεμβρίου 2022.

Τα ηχητικά αρχεία των συζητήσεων ανάμεσα στη Μυρτώ Κατσιμίχα και τη Νίνα Παπακωνσταντίνου, στη Δανάη Γιαννόγλου και τη Raffaela Naldi Rossano, του διαλόγου ανάμεσα στην Εβίτα Τσοκάντα και στον Παναγιώτη Λουκά, όπως και της ομιλίας της Κλέας Χαρίτου θα είναι προσεχώς διαθέσιμα διαδικτυακά και ελεύθερα προσβάσιμα στον επίσημο ιστότοπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της miss dialectic.

Σημείο αφετηρίας του πρότζεκτ αποτελεί η ανίχνευση στο παραμύθι και η αναβίωσή του στη σύγχρονη τοπική πολιτιστική σκηνή. Το πρότζεκτ βασίζεται στο ερευνητικό έργο Μεταμορφώσεις. Τέχνες και παραμύθια. Μια σύγχρονη ανθολογία της Ελεάννας Παπαθανασιάδη, μέλους της miss dialectic, γύρω από τα παραμύθια και τις τέχνες, που πραγματοποιήθηκε το 2021 με την υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ.Α. με συμμετέχοντες/ουσες τους/τις Γιαννίκο Βασιλούλη, Εύα Βασλαματζή, Πάκυ Βλασσοπούλου, Στάβια Γριμάνη, Ανδρέα Ράγκναρ Κασάπη, Μυρτώ Κατσιμίχα, Φάνη Καφαντάρη, Δήμητρα Κονδυλάτου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Καρολίνα Κρασούλη, Παναγιώτη Λουκά, Ναταλία Μαυρωτά, Ελένη Μπαγάκη, Παναγιώτη Μπάρα, Κοσμά Νικολάου, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Βασίλη Παπαγεωργίου, Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Ρήγα, Εύη Σουγκάρα, Στεφανία Στρούζα, Κατερίνα Π. Τριχιά, Εβίτα Τσοκάντα, Φωτεινή Χανδρά, Κλέα Χαρίτου, Κωνσταντίνο Χατζηνικολάου, CLOTHESLINES (Ελευθερία Αράπογλου & Μέτυ Τσουκάτου), Fake Office, hush—hush, Hypercomf, Jacob Moe και Phantom Investigations (Ινώ Βαρβαρίτη & Γιάννη Δελαγραμμάτικα), και μεταμορφώθηκε σε έκδοση – σε σχεδιασμό της Ματίνας Νικολαΐδου.

Επιμέλεια

Η ομάδα επιμέλειας miss dialectic ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2019 και αποτελείται από την Ελεάννα Παπαθανασιάδη, την Κέλυ Τσιπνή-Κολαζά και την Κλέα Χαρίτου. Έχοντας ως αφετηρία τον προβληματισμό για τον κοινωνικό αντίκτυπο και τον επιμορφωτικό χαρακτήρα της τέχνης, η miss dialectic επιθυμεί ν’ αναδείξει την καλλιτεχνική διαδικασία δοκιμάζοντας διαφορετικές επικοινωνιακές οδούς. Η ομάδα λειτουργεί ως ‘art operator’ ανοίγοντας έναν διάλογο με ένα διευρυμένο κοινό. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που στοχεύει στην τόνωση της εγχώριας καλλιτεχνικής παραγωγής και στη γεφύρωση τόσο της σύγχρονης τέχνης με την εκπαίδευση, όσο και της παράδοσης με τις νεότερες τεχνολογικές πρακτικές και επιστημονικές μεθόδους. Η miss dialectic επιχειρεί να καταδείξει τα στάδια της έρευνας και παραγωγής που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού έργου, ενώ παράλληλα, να επανανοηματοδοτήσει την κληρονομιά και την ιστορία στον παρόντα χώρο και χρόνο, στην παρούσα συνθήκη.

Μεταμορφώσεις – 2ο επεισόδιο εκθεσιακού προγράμματος / 01.02.2023, 18:00 / miss dialectic

Δεύτερο επεισόδιο του εκθεσιακού προγράμματος με την παρουσίαση έργων της Ελένης Ρήγα, της Εύης Σουγκάρα και των CLOTHESLINES

Η ομάδα επιμέλειας εκθέσεων και δράσεων σύγχρονης τέχνης miss dialectic παρουσιάζει το διακαλλιτεχνικό πρότζεκτ Μεταμορφώσεις που αποτελεί ένα αφιέρωμα στις σύγχρονες μορφές αφήγησης. Μέσα από τη συμμετοχή τριάντα οκτώ νέων επαγγελματιών της τέχνης και άλλων συναφών πεδίων του σύγχρονου πολιτισμού, δημιουργείται ένα συλλογικό αφήγημα από τριάντα έργα στο σύνολό τους. Πρόκειται για μια πολυφωνική «σύνθεση» που εισάγει το κοινό σε ιστορίες που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν και μέλλον, παίρνοντας διαφορετικές μορφές – σχέδια, κείμενα, διηγήματα, ποιήματα, ηχητικά έργα, φωτογραφίες, ζωγραφικά έργα, γλυπτά, εγκαταστάσεις, βίντεο έργα, περφόρμανς, χορευτικά έργα, ενδύματα, κεντήματα, κ.ά. Αφηγητές είναι εικαστικοί καλλιτέχνες, επιμελητές εκθέσεων τέχνης, συγγραφείς, αρχιτέκτονες, designers, ενδυματολόγοι, κινηματογραφιστές και άλλοι σύγχρονοι δημιουργοί.

Στο πρότζεκτ Μεταμορφώσεις συμμετέχουν οι Γιαννίκος Βασιλούλης, Εύα Βασλαματζή, Πάκυ Βλασσοπούλου, Δανάη Γιαννόγλου, Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης, Μυρτώ Κατσιμίχα, Φάνης Καφαντάρης, Δήμητρα Κονδυλάτου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Καρολίνα Κρασούλη, Παναγιώτης Λουκάς, Ναταλία Μαυρωτά, Ελένη Μπαγάκη, Παναγιώτης Μπάρας, Κοσμάς Νικολάου, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Βασίλης Παπαγεωργίου, Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Ρήγα, Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία, Εύη Σουγκάρα, Στεφανία Στρούζα, Κατερίνα Π. Τριχιά, Εβίτα Τσοκάντα, Φωτεινή Χανδρά, Κλέα Χαρίτου, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, CLOTHESLINES (Ελευθερία Αράπογλου & Μέτυ Τσουκάτου), Fake Office, hush—hush, Hypercomf, Jacob Moe, Raffaela Naldi Rossano, Phantom Investigations (Ινώ Βαρβαρίτη & Γιάννης Δελαγραμμάτικας).

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει ένα δημόσιο πρόγραμμα εκθέσεων και εκδηλώσεων με περφόρμανς, παρουσιάσεις, αναγνώσεις, που πραγματοποιούνται σποραδικά και νομαδικά. Το εκθεσιακό πρόγραμμα ξεδιπλώνεται σε διαδοχικά επεισόδια συνολικής διάρκειας έξι εβδομάδων σε διαφορετικά μέρη «δορυφόρους» στο κέντρο της Αθήνας. Πυρήνα της δημόσιας έκθεσης αποτελεί ο εργαστηριακός χώρος A FOREST (Καλλιδρομίου 40, Εξάρχεια) που μεταμορφώνεται σταδιακά, ενώ τα έργα που φιλοξενεί εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα. Ο χώρος όπου στεγάζονται οι εκδόσεις DOLCE (Σίνα 62, Νεάπολη) λειτουργεί ως βασικός δορυφόρος του διακαλλιτεχνικού εγχειρήματος, καθώς όχι μόνο φιλοξενεί έργα, που συνυπάρχουν αρμονικά με τα βιβλία του καταστήματος, αλλά και δημόσιες δράσεις (book launch, παρουσιάσεις) που είναι μέρος του πρότζεκτ.

Μεταμορφώσεις – 3ο επεισόδιο εκθεσιακού προγράμματος

Τρίτο επεισόδιο του εκθεσιακού προγράμματος με την παρουσίαση έργων της Εύας Βασλαματζή και της Μαλβίνας Παναγιωτίδη, του Ανδρέα Ράγκναρ Κασάπη και της Καρολίνας Κρασούλη

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου «ανοίγει» το τρίτο επεισόδιο (8.–11.2.) του εκθεσιακού προγράμματος των Μεταμορφώσεων στο A FOREST με έργα της Εύας Βασλαματζή και της Μαλβίνας Παναγιωτίδη, του Ανδρέα Ράγκναρ Κασάπη και της Καρολίνας Κρασούλη.

Για έξι συνεχόμενες εβδομάδες η miss dialectic προσκαλεί τόσο τους περαστικούς της οδού Καλλιδρομίου όσο και τους επισκέπτες του χώρου A FOREST να περιπλανηθούν σε μια σειρά εκθέσεων που διαδέχονται η μία την άλλη και που μαζί συνθέτουν τις Μεταμορφώσεις. Τα δύο πρώτα επεισόδια ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των έργων της Στεφανίας Στρούζα, του Φάνη Καφαντάρη, του Γιαννίκου Βασιλούλη (25.–28.1.), της Ελένης Ρήγα, της Εύης Σουγκάρα και της CLOTHESLINES (1.–4.2.).

Μεταμορφώσεις – 4ο επεισόδιο εκθεσιακού προγράμματος

Τέταρτο επεισόδιο του εκθεσιακού προγράμματος με την παρουσίαση έργων της Χρυσάνθης Κουμιανάκη, των Fake Office και hush—hush

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου «ανοίγει» το τέταρτο επεισόδιο (15.–18.2.) του εκθεσιακού προγράμματος των Μεταμορφώσεων στο A FOREST με έργα της Χρυσάνθης Κουμιανάκη, των Fake Office και hush—hush.

Για έξι συνεχόμενες εβδομάδες η miss dialectic προσκαλεί τόσο τους περαστικούς της οδού Καλλιδρομίου όσο και τους επισκέπτες του χώρου A FOREST να περιπλανηθούν σε μια σειρά εκθέσεων που διαδέχονται η μία την άλλη και που μαζί συνθέτουν τις Μεταμορφώσεις. Τα τρία πρώτα επεισόδια ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των έργων της Στεφανίας Στρούζα, του Φάνη Καφαντάρη, του Γιαννίκου Βασιλούλη (25.–28.1.), της Ελένης Ρήγα, της Εύης Σουγκάρα, της CLOTHESLINES (1.–4.2.), της Εύας Βασλαματζή και της Μαλβίνας Παναγιωτίδη, του Ανδρέα Ράγκναρ Κασάπη και της Καρολίνας Κρασούλη (8.–11.2.).

Στα επόμενα επεισόδια ακολουθούν οι «αφηγήσεις» της Πάκυς Βλασσοπούλου, της Δήμητρας Κονδυλάτου, της Φωτεινής Χανδρά, του Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου (22.–25.2.), ενώ η εκθεσιακή σειρά στο A FOREST ολοκληρώνεται μέσα από τη συμμετοχή του Βασίλη Παπαγεωργίου, της Κατερίνας Π. Τριχιά, των Hypercomf και του Jacob Moe (1.–4.3.).

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου 5 (22.–25.2.) το έργο του Κοσμά Νικολάου θα παρουσιαστεί σε έναν ισόγειο χώρο στην οδό Καλλιδρομίου 42.

Καθόλη τη διάρκεια της εκθεσιακής σειράς (25.1.–4.3.) τα έργα της Ναταλίας Μαυρωτά, της Ελένης Μπαγάκη και του Παναγιώτη Μπάρα φιλοξενούνται σε μία γωνιά ανάγνωσης στο βιβλιοπωλείο DOLCE.

Μεταμορφώσεις – 5ο επεισόδιο εκθεσιακού προγράμματος

Πέμπτο επεισόδιο του εκθεσιακού προγράμματος με την παρουσίαση έργων της Πάκυς Βλασσοπούλου, της Δήμητρας Κονδυλάτου, της Φωτεινής Χανδρά, του Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου
Α FOREST

και του Κοσμά Νικολάου ισόγειος χώρος Καλλιδρομίου 42

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου «ανοίγει» το πέμπτο επεισόδιο (22.–25.2.) του εκθεσιακού προγράμματος των Μεταμορφώσεων με έργα της Πάκυς Βλασσοπούλου, της Δήμητρας Κονδυλάτου, της Φωτεινής Χανδρά και του Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου, τα οποία παρουσιάζονται στο A FOREST, όπως και με το έργο του Κοσμά Νικολάου που παρουσιάζεται σε έναν ισόγειο χώρο «δορυφόρο» στην οδό Καλλιδρομίου 42 – παραδίπλα από το A FOREST.

Για έξι συνεχόμενες εβδομάδες η miss dialectic προσκαλεί τόσο τους περαστικούς της οδού Καλλιδρομίου όσο και τους επισκέπτες του χώρου A FOREST να περιπλανηθούν σε μια σειρά εκθέσεων που διαδέχονται η μία την άλλη και που μαζί συνθέτουν τις Μεταμορφώσεις.

Τα τέσσερα πρώτα επεισόδια ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των έργων της Στεφανίας Στρούζα, του Φάνη Καφαντάρη, του Γιαννίκου Βασιλούλη (25.–28.1.), της Ελένης Ρήγα, της Εύης Σουγκάρα, της CLOTHESLINES (1.–4.2.), της Εύας Βασλαματζή και της Μαλβίνας Παναγιωτίδη, του Ανδρέα Ράγκναρ Κασάπη, της Καρολίνας Κρασούλη (8.–11.2.), της Χρυσάνθης Κουμιανάκη, όπως και των Fake Office και hush—hush (15.–18.2.).

Το εκθεσιακό πρόγραμμα στο A FOREST ολοκληρώνεται μέσα από τη συμμετοχή του Βασίλη Παπαγεωργίου, της Κατερίνας Π. Τριχιά, των Hypercomf και του Jacob Moe (1.–4.3.).

Καθόλη τη διάρκεια της εκθεσιακής σειράς (25.1.–4.3.) τα έργα της Ναταλίας Μαυρωτά, της Ελένης Μπαγάκη και του Παναγιώτη Μπάρα φιλοξενούνται σε μία γωνιά ανάγνωσης στο βιβλιοπωλείο DOLCE.

Παράλληλα, στην «τροχιά» του προγράμματος πραγματοποιούνται μεμονωμένες δράσεις και σε άλλους χώρους, όπως και σε υπαίθριες τοποθεσίες της ευρύτερης περιοχής που ορίζουν οι γειτονιές των Εξαρχείων, των Πευκακίων και της Νεάπολης:

Δημόσιο πρόγραμμα

Οι ημέρες και ώρες της δημόσιας παρουσίασης του βιβλίου της Ναταλίας Μαυρωτά, όπως και του book launch της Ελένης Μπαγάκη στο DOLCE, αλλά και πληροφορίες για τη χορευτική περφόρμανς της Αγνής Παπαδέλης Ρωσσέτου θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η περφόρμανς της Δέσποινας Σανιδά-Κρεζία και του Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου παρουσιάστηκε στον χώρο A FOREST στις 28 Δεκεμβρίου 2022.

Η περιπατητική διάλεξη της εικαστικής ομάδας Phantom Investigations (που αποτελείται από την Ινώ Βαρβαρίτη και τον Γιάννη Δελαγραμμάτικα) πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2023 με τόπο εκκίνησης το πάρκο Πευκακίων – γεωγραφικά ανάμεσα στο A FOREST και το DOLCE.Ψηφιακές δράσεις

O διάλογος ανάμεσα στην Εβίτα Τσοκάντα και στον Παναγιώτη Λουκά μεταμορφώθηκε σε μια μουσική playlist που αναρτήθηκε στο κανάλι της miss dialectic στο YouTube.
Ακούστε την «αφήγησή» τους εδώ.

Τα ηχητικά αρχεία των συζητήσεων ανάμεσα στη Μυρτώ Κατσιμίχα και τη Νίνα Παπακωνσταντίνου, στη Δανάη Γιαννόγλου και τη Raffaela Naldi Rossano, όπως και της ομιλίας της Κλέας Χαρίτου θα αναρτηθούν σύντομα στη σελίδα της miss dialectic στην πλατφόρμα SoundCloud.

Μεταμορφώσεις – 6ο επεισόδιο εκθεσιακού προγράμματος

Έκτο επεισόδιο του εκθεσιακού προγράμματος με την παρουσίαση έργων του Βασίλη Παπαγεωργίου, της Κατερίνας Π. Τριχιά, της Hypercomf και του Jacob Moe

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου «ανοίγει» το έκτο επεισόδιο (1.–4.3.) του εκθεσιακού προγράμματος των Μεταμορφώσεων στο A FOREST με έργα του Βασίλη Παπαγεωργίου, της Κατερίνας Π. Τριχιά, της Hypercomf και του Jacob Moe.

Για έξι συνεχόμενες εβδομάδες η miss dialectic προσκαλεί τόσο τους περαστικούς της οδού Καλλιδρομίου όσο και τους επισκέπτες του χώρου A FOREST να περιπλανηθούν σε μια σειρά εκθέσεων που διαδέχονται η μία την άλλη και που μαζί συνθέτουν τις Μεταμορφώσεις.

Τα πέντε πρώτα επεισόδια ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των έργων του Γιαννίκου Βασιλούλη, του Φάνη Καφαντάρη, της Στεφανίας Στρούζα (25.–28.1.), της Ελένης Ρήγα, της Εύης Σουγκάρα, της CLOTHESLINES (1.–4.2.), της Εύας Βασλαματζή και της Μαλβίνας Παναγιωτίδη, του Ανδρέα Ράγκναρ Κασάπη, της Καρολίνας Κρασούλη (8.–11.2.), της Χρυσάνθης Κουμιανάκη, των Fake Office και hush—hush (15.–18.2.), της Πάκυς Βλασσοπούλου, της Δήμητρας Κονδυλάτου, της Φωτεινής Χανδρά, του Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου (22.–25.2.) στο A FOREST, όπως και του έργου του Κοσμά Νικολάου (22.–25.2.) που φιλοξενήθηκε σε έναν ισόγειο χώρο «δορυφόρο» στην οδό Καλλιδρομίου 42.

Ο εκθεσιακός κύκλος στο A FOREST κλείνει το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023.

Καθόλη τη διάρκεια της εκθεσιακής σειράς (25.1.–4.3.) τα έργα της Ναταλίας Μαυρωτά, της Ελένης Μπαγάκη και του Παναγιώτη Μπάρα φιλοξενούνται σε μια γωνιά ανάγνωσης στο βιβλιοπωλείο DOLCE.

Παράλληλα, στην «τροχιά» του προγράμματος πραγματοποιούνται μεμονωμένες δράσεις και σε άλλους χώρους, όπως και σε υπαίθριες τοποθεσίες της ευρύτερης περιοχής που ορίζουν οι γειτονιές των Εξαρχείων, των Πευκακίων και της Νεάπολης:

Δημόσιο πρόγραμμα

Η περφόρμανς της Δέσποινας Σανιδά-Κρεζία και του Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου παρουσιάστηκε στον χώρο A FOREST στις 28 Δεκεμβρίου 2022.

Η περιπατητική διάλεξη της εικαστικής ομάδας Phantom Investigations (που αποτελείται από την Ινώ Βαρβαρίτη και τον Γιάννη Δελαγραμμάτικα) πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2023 με τόπο εκκίνησης το πάρκο Πευκακίων – γεωγραφικά ανάμεσα στο A FOREST και το DOLCE.

Οι ημέρες και ώρες της δημόσιας παρουσίασης του βιβλίου της Ναταλίας Μαυρωτά, όπως και του book launch της Ελένης Μπαγάκη στο DOLCE, αλλά και πληροφορίες για τη χορευτική περφόρμανς της Αγνής Παπαδέλης Ρωσσέτου θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: CLOTHESLINES, Exanthropismos, Photo by Yorgos Mavropoulos