Η ομάδα Team in Progress παρουσιάζει την παράσταση Μεταξύ μου_Between me, στο θέατρο Δίπυλον, για τέσσερις μόνο παραστάσεις στις 19, 20, 21 & 22 Ιουνίου, σε σύλληψη της χορογράφου Σοφίας Κονδυλιά και με θέμα την εσωτερική αλλαγή.

Η χορογράφος θέλησε, λοιπόν, να μιλήσει για αλλαγή. Αλλαγή εσωτερική, καθοριστική, αναγκαία ή αναπόφευκτη. Αλλαγή που συμβαίνει ή που δε συμβαίνει, αλλαγή που σε πάει «προς» ή σε φέρνει «από». Αλλαγή που κάποτε ονειρεύτηκες, αλλά τη δίστασες. Αλλαγή που φύτρωσε σαν ξερόχορτο στο βράχο των αναρίθμητων «πρέπει» σου. Που σε βρήκε «εν κινήσει» . αλλαγή που σε άλλαζε καθώς εσύ άλλαζες εκείνη.

Βρισκόμαστε σε έναν τόπο και έναν χρόνο που, καθημερινά, μας παρουσιάζεται ολόκληρος και αυτάρκης, ενώ εμείς υπάρχουμε ατελώς μέσα σε αυτό το φαινομενικά δεδομένο σύμπαν. Υπάρχουμε ατελώς, γιατί εκπροσωπευόμαστε από δύο τουλάχιστον εαυτούς, αντιθετικούς και μη εναρμονισμένους εαυτούς, αλλά και από άπειρους ενδιάμεσους, που δουλειά τους είναι να βοηθούν τις δύο αυτές ακραίες ατομικές εκφάνσεις στη λήψη αποφάσεων. Η ανικανότητά μας να εναρμονιστούμε μία και για πάντα με τα άπειρα κομμάτια του «είναι» μας, αποτελεί και τον τέλειο σχεδιασμό της ύπαρξής μας, το μοναδικό μας κίνητρο για κίνηση, για εσωτερικό διάλογο και διαπραγμάτευση των όσων μάς έρχονται απ’ έξω, από αυτό που μας παρουσιάζεται ως δεδομένος τόπος και χρόνος για να ζήσουμε και εξελιχθούμε.

Το έργο οργανώνεται σε τρεις εικόνες. Έξι χορευτές δημιουργούν τρία κινητικά δίπολα με σκοπό να σκιαγραφηθούν εννοιολογικά τοπία που αφορούν στο θέμα της εσωτερικής αλλαγής. Η εσωτερική αλλαγή βιώνεται ως ψυχική ακροβασία επάνω στα όρια της ατομικής ασφάλειας, ως ψυχική πάλη ανάμεσα στα ατομικά μας «θέλω» και «πρέπει», αλλά και ως χωροχρονική συγκυρία τυχαιότητας.

Θέλω.
Θέλω, αλλά δεν μπορώ. Για να μπορέσω πρέπει να θέλω.
Δεν θέλω να πρέπει. Χρειάζεται όμως να θέλω .
Για να αλλάξω κάτι, χρειάζεται να θέλω.
Αυτό που θέλω να αλλάξω, αλλάζει εμένα.
Aλλάζω εγώ, αλλάζει και αυτό μαζί μου.
Η ασφάλεια της σταθερότητας παλεύει με την ουτοπία της αλλαγής.
Η ουτοπία της σταθερότητας παλεύει με την ασφάλεια της αλλαγής.

Συντελεστές:

Ιδέα/σύλληψη: Σοφία Κονδυλιά
Χορογραφία: Σοφία Κονδυλιά, Ζαφειρία Τσιρακάκη και οι χορευτές

Διάρκεια: 40’

Σχεδιασμός φωτισμού: Team in Progress
Video artists: Όλγα Βρούμα, Χρυσάνθη Μπαδέκα
Επιμέλεια video: Team in Progress
Φωτογραφία: PV
Σχεδιασμός αφίσας: Team in Progress
Κοστούμια: Team in Progress
Παραγωγή: Team in Progress

Χορεύουν: Φωτεινή Αγγέλη, Καρολίνα Θελερίτη, Σοφία Κονδυλιά, Ιουλία Κουκουζέλη, Νικολέτα Κουτίτσα, Ζαφειρία Τσιρακάκη

*Στις 21 & 22 Ιουνίου, ώρα 20.15, η παράστασή μας θα ανοίξει με την παρουσίαση του χορογραφικού εργαστηρίου της ομάδας Team in Progress με θέμα επίσης την αλλαγή.

Χορεύουν: Αλέξια Κατσίγερα, Στέλλα Μαυροειδή, Pepe Peperonius