Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βιβλίο της Σόφι Κρόκετ με τίτλο «Μετά το χιόνι»…

… σε μετάφραση Βούλας Αυγουστίνου.

Ο δεκαπεντάχρονος Γουίλο ζει στο γυμνό και αφιλόξενο τοπίο μιας νέας εποχής παγετώνων, σε ένα μέλλον που φαντάζει εφιαλτικά κοντινό. Πάνω στις χιονισμένες βουνοπλαγιές στήνει παγίδες για να πιάνει λαγούς και να συντηρεί τους δικούς του, που έχουν επιλέξει να ζουν «αδέσποτοι» στο βουνό, παρά να υποκύψουν στην καταπίεση της κυβέρνησης. Όταν μια μέρα γυρίζει σπίτι του, ανακαλύπτει ότι ολόκληρη η οικογένειά του έχει εξαφανιστεί. Και ύστερα από μια νύχτα ολομόναχος στο άδειο σπίτι, καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Μόνος και αντιμέτωπος με πολλούς κινδύνους, ο Γουίλο φορτώνει το έλκηθρό του και ξεκινάει για ένα τρομακτικό ταξίδι μέσα στο χιόνι: ένα ταξίδι επιβίωσης, περιπέτειας, φιλίας και αυτογνωσίας – με μοναδικό οδηγό το πνεύμα του σκύλου που ζει μέσα στο μυαλό του. Ετοιμαστείτε για μια ιστορία που θα σας παγώσει μέχρι το μεδούλι και θα σας κόψει την ανάσα, καθώς ο Γουίλο αναγκάζεται ξανά και ξανά να αμφισβητήσει όλα όσα ξέρει για τον κόσμο του.

Η Σόφι Κρόκετ μεγάλωσε πάνω στο γιοτ με το οποίο γύριζαν όλο τον κόσμο οι γονείς της. Αφού αποφοίτησε από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Royal Holloway and Bedford New College του πανεπιστημίου του Λονδίνου, πέρασε ένα διάστημα στη Ρωσία, την Τουρκία, την Ανατολική Ευρώπη και την Αρμενία, όπου εργάστηκε ως έμπορος ξυλείας. Έκανε και άλλες δουλειές, όπως μαθητευόμενη μηχανικός αυτοκινήτων, δασκάλα, κηπουρός, ζωγράφος. Τώρα μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σ’ ένα απομακρυσμένο χωριουδάκι της νότιας Γαλλίας και στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου. Είναι παντρεμένη με τον καλλιτέχνη Τίμοθι Σέπαρντ και έχει δύο παιδιά.

Η πρωτοπρόσωπη ποιητική αφήγηση της Σόφι Κρόκετ αποτυπώνει την πορεία ενηλικίωσης ενός εφήβου εν μέσω πολέμου και χάους, την εποχή ενός αδυσώπητου μετα-αποκαλυπτικού χειμώνα… Μία τρυφερή ιστορία δεινών, αντοχής και πρωτόγνωρων εμπειριών, που αντικατοπτρίζει ένα καθολικό αξίωμα: Η ελπίδα για το μέλλον βρίσκεται πάντα στους νέους.
Kirkus

Σε αυτή τη σκληρή και ώρες ώρες τρομακτική ιστορία δυστοπικής φαντασίας πρωταγωνιστούν ένας άρτια ανεπτυγμένος αφηγητής, διάφοροι δυνατοί δευτερεύοντες χαρακτήρες, και η λιτή αλλά συναρπαστική γλώσσα. Παρά τον ζοφερό τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η προθυμία του ανθρώπινου είδους να κάνει το κακό, αποδεικνύεται επίσης ότι, ακόμα και κάτω από τις πιο δυσοίωνες συνθήκες, οι άνθρωποι είναι ικανοί για απρόσμενη καλοσύνη και αλτρουισμό.
publishersweekly.com