Η έκθεση ξεκίνησε στο Λονδίνο στις 15 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη συμμετοχή του Hellenic Centre στον καθιερωμένο θεσμό του Open House London, ενώ τώρα φιλοξενείται στο Pallas Athena Grecotel Boutique Hotel, στην καρδιά της Αθήνας.

Οι “Μεσογειακές συναντήσεις” είναι ένα μεσογειακό ταξίδι στο χρόνο εμπνευσμένο από τις περιγραφές αγαπημένων συγγραφέων στο ζωγράφο. Μια εικαστική διαδρομή σε πόλεις κλειδιά της νεώτερης ευρωπαικής ιστορίας ποτισμένη από λαμπρές σελίδες της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Έτσι δεδιπλώνεται ένα φανταστικό δρομολόγιο που ξεκινά από το Λονδίνο και διασχίζοντας την γαλλική ενδοχώρα, φτάνει στη Μεσόγειο (Μασσαλία, Βενετία, Σικελία, Αλεξάνδρεια, Κωνσταντινούπολη, Θεσσαλονίκη) για να καταλήξει στην Αθήνα.

Όλη αυτή η διαδρομή, τροφοδοτείται από τις διηγήσεις κορυφαίων συγγραφέων: Marcel Proust, Tomas Mann, Guy de Maupassant, Honore de Balzac, Giuseppe Tomasi di Lambedusa, George Simenon, Lawrence Durrell, Pierre Loti, Mary Renault, Edmund Keeley κ.α.

Αφορμή για τη συμβολική κατάληξη του εικαστικού ταξιδιού στην Αθήνα στάθηκε το γεγονός οτι σε αυτό ακριβώς το ξενοδοχείο όπου παρουσιάζεται η έκθεση, έμενε πάντα η Μαίρη Ρενώ, κατά τις επισκέψεις της στην Αθήνα του 1960.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Ο Ανδρέας Γεωργιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Ζει και εργάζεται στον Υμηττό. Έχει πραγματοποιήσει έντεκα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αθήνα, Λονδίνο, Κάιρο, Αλεξάνδρεια κ.α.), αποσπώντας σημαντικές τιμητικές διακρίσεις ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα του υπάρχουν σε αξιόλογες δημόσιες και ιδιωτικές Συλλογές. Έχει φιλοτεχνήσει επίσης βιβλία και δίσκους. Ανήκει στην καλλιτεχνική ομάδα της Μικρής Άρκτου.