Η ομάδα του Station Athens παρουσιάζει τη νέα της δουλειά εν εξελίξει ΜΕΣΑ-ΖΩΝΤΕΣ στις 31/5 στο Μπάγκειον στα πλαίσια της ‘Σύναψης 2, Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 ΟΜΟΝΟΙΑ,‘ στις 19:30 και στις 21:00.

Μια νέα γενιά ανθρώπων που είναι χρόνια εδώ, με καριέρα, οικογένεια, φίλους, ενδιαφέροντα, είναι πλέον οι «ΜΕΣΑ – ΖΩΝΤΕΣ». Ο νέος τους ρόλος ανάμεσα στο νέο προσφυγικό κύμα και στην ελληνική κοινωνία αποτέλεσε αφορμή για σκέψη, συζήτηση, αυτοσχεδιασμούς και τελικά την σύνθεση αυτής της θεατρικής performance.

Πώς είναι να δουλεύεις για την άλλη πλευρά; Πώς υπάρχω ως μεσάζων; Πώς είναι να βρίσκεσαι ανάμεσα σε δυο κόσμους/κουλτούρες/πλευρές; Πώς είναι τελικά να ζεις μέσα και έξω;

Συντελεστές:

The Station Athens Group
Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου
Δραματουργία / Συντονισμός Εργαστηρίου: Μαργαρίτα Παπαδοπούλου

Παίζουν: Khalil Ali Zada, Ramzan Mohammad, Hussein Amiri, Aidim Joyimal, Ali Barkat, Zaki Nazari, Zarif Bahtyari και η Βέρα Λάρδη.

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Συντονισμός Εργαστηρίου Station Athens: ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ & ΑΜΑΚΑ

Το εργαστήριο Staton Athens

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι θεάτρου, φωτογραφίας, βίντεο και εικαστικών για νέους μετανάστες και πρόσφυγες δημιουργήθηκε το 2010 από την ΜΚΟ ΑΜΑΚΑ και το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, με βάση τις μεθόδους art therapy. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα μέλη της ομάδας, πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, έχουν δημιουργήσει το δικό τους «Σταθμό» στο χώρο του Συνεργείου. Στη διάρκεια της χρονιάς λειτουργεί «η τάξη» του εργαστηρίου με στόχο την παρουσίαση μιας παράστασης αλλά και όλου του υλικού που οδήγησε στην δημιουργία της.  Το 2011 ξεκινήσαμε από τη θεματική του ταξιδιού με την παράσταση “Station Athens,” το 2012 περάσαμε στο ‘εδώ και τώρα’ δουλεύοντας την έννοια του νέου «σταθμού» με την ανοιχτή πρόβα/παράσταση «Είμαστε σπίτι» και συνεχίσαμε με την έννοια του πολέμου και την θεατρική performance, «Είμαστε οι Πέρσες!» βασισμένη στους «Πέρσες» του Αισχύλου το 2013. Το 2014 αφοσιωθήκαμε στις ιστορίες από το παρελθόν που οδήγησαν στην ‘φυγή’ με την παράσταση«Ε_ΦΥΓΑ» που παρουσιάστηκε σε δωμάτια σε όλο το πενταόροφο κτίριο του Συνεργείου. To 2015 παρουσιάσαμε την ολοκληρωμένη μορφή της παράστασης «Είμαστε οι Πέρσες!» στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της Μπιενάλε της Αθήνας μέχρι το τέλος Μαΐου μπορείτε να δείτε εδώ.