Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κυκλοφορία του CD «Μέσα στον πόνο ειν’ η χαρά μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος» του Μπάμπη Παπαδόπουλου.

Τι καλύτερο για να γιορτάσουμε το γεγονός από την έκδοση του σε … βινύλιο!

Το άλμπουμ του Μπάμπη Παπαδόπουλου που αγαπήθηκε από κοινό και κριτική και βρέθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ του 2014 με προεξάρχουσα την πρώτη θέση στη λίστα συντακτών του Avopolis.gr, κυκλοφορεί τώρα και σε βινύλιο.

Η έκδοση βινυλίου γίνεται ένα χρόνο ακριβώς από την αρχική κυκλοφορία του άλμπουμ σε cd και mp3.

Με τα «Μ’έναν φίλο απ’τα παλιά», «Άνοιξη» και «Χορός με τη φωτιά» να έχουν ήδη ξεχωρίσει στο ραδιόφωνο και τις συναυλίες, η έκδοση σε βινύλιο έρχεται να μας χαρίσει πιο προσωπικές ακροάσεις για αυτό το άλμπουμ που η Χάρις Ποντίδα έγραψε στο tospirto.net:  «Ο δίσκος αυτός ανήκει στην τριάδα (άντε την τετράδα) των φετινών άλμπουμ που χαρήκαμε ιδιαίτερα για τη γνωριμία». Ο Μιχάλης Τσαντίλας στην κριτική του στο Avopolis.gr καταλήγει : «Είναι, εν ολίγοις, τούτο το πόνημα ένα «instant classic» όπως λένε στην αλλοδαπή. Ένας δίσκος μαεστρικά ισορροπημένος, βαθύς και μεστός, ο καλύτερος εγχώριος αλλά κι ένας από τους καλύτερους γενικότερα για το 2014. Αν δεν με πιστεύετε, είμαι σίγουρος ότι μια δοκιμή θα σας πείσει…». 

Από τη μάλλον μακρινή – αλλά  πάντα επίκαιρη – εποχή του συγκροτήματος Τρύπες, στις  πιο πρόσφατες συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας και κυρίως με την παράλληλη προσωπική του πορεία, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος έχει καταφέρει κάτι πολύ σπάνιο: να μας μιλάει ταυτόχρονα και στην καρδιά και στο μυαλό. Να μας εντυπωσιάζει τεχνικά χωρίς ποτέ να καταφεύγει σε εύκολους εντυπωσιασμούς. Να ντύνει με μελωδίες και τη μελαγχολία μας και τη χαρά μας.

Και όλο αυτό απλά, με φυσικότητα, όπως κυλάει το νερό στο αυλάκι, όπως ρέει το Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος.

Οι 11 οργανικές συνθέσεις που περιέχονται στο Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος αποτελούν σταθμό στη προσωπική δημιουργική πορεία του Μπάμπη Παπαδόπουλου. Μια πορεία που ξεκίνησε από το 2008 με αυτοσχεδιαστικά Electric Solo live το πνεύμα των οποίων αποτυπώθηκε στο άλμπουμ Σκηνές από ένα ταξίδι, εξελίχθηκε στο εμβληματικό Απ’τη σπηλιά του Δράκου με οργανικές διασκευές σε ρεμπέτικα τραγούδια της δεκαετίας του 1930, έκανε μία ενδιάμεση στάση στη μουσική της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «Το μικρό ψάρι»  και κορυφώνεται τώρα με αυτό το άλμπουμ που περιέχει 11 οργανικές συνθέσεις του ίδιου του Μπάμπη.

Συνοδοιπόροι του τα τελευταία χρόνια σε αυτή τη συναρπαστική διαδρομή, οι μουσικοί του «Ακούστικ Σετ», του σχήματος δηλαδή που τον συνοδεύει στα live του (όταν δεν εμφανίζεται σόλο), οι οποίοι συμμετέχουν και στο Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος.

Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι), Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο), Μιχάλης Βρέττας (βιολί) και Φώτης Σιώτας (βιολί και βιόλα)

Την κυκλοφορία του βινυλίου συνοδεύει η συναυλία του Μπάμπη Παπαδόπουλου στο ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17) την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015. Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Ο τίτλος του άλμπουμ είναι δανεισμένος από το ομώνυμο κρητικό τραγούδι του Γιάννη Δερμιτζάκη (Δερμιτζογιάννη, 1907-1984)

Η ηχογράφηση έγινε  στο στούντιο Royal Alzheimer Hall την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014 με μηχανικούς ήχου τους Τίτο Καργιωτάκη και Χρήστο Χαρμπίλα οι οποίοι  υπογράφουν επίσης τόσο τις μίξεις όσο και το  mastering.

Παραγωγή: Μπάμπης Παπαδόπουλος, Τίτος Καργιωτάκης, Χρήστος Χαρμπίλας

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Red Creative (σε μια ιδέα του Μπ. Παπ.)

Προηγούμενη προσωπική δισκογραφία Μπάμπη Παπαδόπουλου:

Το μικρό ψάρι (σάουντρακ της ομώνυμης ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη)  Feelgood records, 10” βινύλιο, 2014

Απ΄τη σπηλιά του Δράκου Puzzlemusik, CD, 2010 (και σε βινύλιο από την Inner Ear, 2012)

Σκηνές από ένα ταξίδι, Puzzlemusik, CD, 2008