Η ταινία του Άγγελου Φραντζή, «Μέσα στο δάσος» θα προβληθεί στον χώρο τέχνης Taf (The Art Foundation) την Πέμπτη

3 Μαρτίου 2011.

Το Μέσα στο Δάσος είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Άγγελου Φραντζή, μετά το Polaroid και το Όνειρο του σκύλου. Ένα παράξενο υπαρξιακό παραμύθι γυρισμένο με τον πιο πρωτογενή, χειροποίητο και πρωτότυπο τρόπο.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα την 1η Φεβρουαρίου 2010 στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ και συνεχίζει το ταξίδι της στα μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου με σταθμούς το Φεστιβάλ του Χονγκ Κονγκ, το φεστιβάλ του Μονάχου, το φεστιβάλ Era New Horizons στην Πολωνία.

Δυο αγόρια κι ένα κορίτσι, αρχετυπικοί ήρωες σ’ ένα παγανιστικό ταξίδι όπου η φύση καθοδηγεί τις αισθήσεις και τα συναισθήματα. Μινιμαλιστικός διάλογος, σιωπή, ήχοι. Φόβος, ελευθερία, ένστικτο, επιθυμία, πανσεξουαλικότητα και, διαρκώς, η υπόνοια ότι κάτι παρατηρεί από ψηλά. Γυρισμένη με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, εμποτισμένη με το απόκοσμο και γεμάτη έντονες χροιές και βίαιες μορφές, η ταινία Μέσα στο Δάσος είναι ένα υπαρξιακό παραμύθι κόκκινο σαν την αρχέγονη επιθυμία του αίματος, μια ταινία πρωτογενής σαν την πέτρα, το νερό ή τον ουρανό.