Το έργο του διάσημου Νεοϋρκέζου φωτογράφου παρουσιάζεται από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2007, στο Μουσείο Herakleidon, Experience in Visual Arts.

Το έργο του διάσημου Νεοϋρκέζου φωτογράφου παρουσιάζεται από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2007, στο Μουσείο Herakleidon, Experience in Visual Arts.

Πρόκειται για το πρώτο επίσημο αφιέρωμα στο μεγάλο καλλιτέχνη που διοργανώνεται στη χώρα μας, στα πλαίσια του 14ου Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν ενενήντα φωτογραφίες–πορτρέτα διασημοτήτων.

Ο Francesco Scavullo (1929-2004) θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους φωτογράφους και προσωπογράφους της Αμερικής. Είναι ο άνθρωπος που αποτύπωσε στο φιλμ κάποιες από τις πιο διάσημες προσωπικότητες του 20ού αιώνα.

Διάσημος, όσο και οι άνθρωποι που φωτογράφισε, ο Scavullo, για περισσότερα από 50 χρόνια, απαθανάτισε διασημότητες από κάθε τομέα επαγγελματικής δραστηριότητας.

Στο εκλεκτικό αυτό μείγμα ανθρώπων, συμπεριλαμβάνονται αναδυόμενοι και καθιερωμένοι αστέρες στο χώρο της μόδας, της ομορφιάς, της μουσικής, του κινηματογράφου, του θεάτρου και του αθλητισμού όπως οι: Mick Jagger, Grace Jones, Muhammad Alli, Michael Baryshnikov, Sting, Janis Joplin, Bernadette Peters, Iman, Diana Ross, Cher, David Bowie, Luciano Pavarotti, Ravi Shankar, Lena Horne, Deborah Harry, Salvador Dali.

Περιλαμβάνονται επίσης μεγάλα ονόματα από το χώρο της έβδομης τέχνης όπως οι: Julie Andrews, Paul Newman/Joanne Woodward, Brad Pitt, Isabella Rossellini, Bette Davis, Anthony Hopkins, Lauren Bacall, Sophia Loren, Liza Minnelli, Barbra Streisand, Faye Dunaway, Susan Sarandon, Rene Russo, Elizabeth Taylor, Glenn Close και η Bette Midler.

Οι φωτογραφίες του κόσμησαν τα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών του κόσμου όπως των: Vogue, Cosmopolitan, Rolling Stone, Life, Time, Newsweek και αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης (ΜΟΜΑ), του Μουσείου Guggenheim, καθώς και του Μουσείου Amon Carter στο Forth Worth, στο Texas.

Έργα της αναδρομικής του έκθεσης έχουν συμπεριληφθεί στις μόνιμες συλλογές των κυριότερων διεθνών μουσείων, ειδικότερα δε στην National Portrait Gallery και στο Ινστιτούτο Smithsonian.

INFO
Ηρακλειδών 16, Θησείο,τηλ:210-3461981, Στάση Μετρό: Θησείο
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα: κλειστά, Τρίτη-Σάββατο: 13:00–21:00, Κυριακή: 11:00-19:00
Γενική είσοδος 6 ευρώ, Φοιτητικό & άνω των 65 ετών 4 ευρώ, Παιδιά έως 12 ετών δωρεάν.
www.herakleidon-art.gr, [email protected]