Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση “Ήταν όλοι τους παιδιά μου” του Άρθουρ Μίλλερ, από τη Θεατρική Ομάδα Διακοπτού, καθώς η προγραμματισμένη για την Τετάρτη παράσταση στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Η παράσταση εντάσσεται στις “Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων” που πραγματοποιούνται για πρώτη χρονιά φέτος σε διοργάνωση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και στις οποίες συμμετέχουν 4 θεατρικές ομάδες από την Αιγιάλεια. Το πρόγραμμα των παραστάσεων περιλαμβάνει επίσης την παράσταση:

Παρασκευή 3 Ιουλίου, 9.15 μ.μ., “Με τα δόντια” του Θόρντον Ουάιλντερ, από τη Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α.).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΙΓΙΟΥ (Θ.Ε.Α)-«ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ» του Θόρντον Ουάιλντερ, σε ελεύθερη απόδοση Γιάννη Καλατζόπουλου

Το έργο βλέπει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος προσπαθεί να εξασφαλίσει την επιβίωσή του μέσα στους αιώνες, σατιρίζει ήθη και κοινωνικά φαινόμενα παρακολουθώντας την οικογένεια του κυρίου Ανθρώπου να έρχεται αντιμέτωπη τόσο με τη φύση όσο και με την ηθική τάξη. Δεινόσαυροι-μαμούθ – μνημειώδεις καταστροφές -ο βιβλικός κατακλυσμός- επιδημίες και σύγχρονοι πόλεμοι λαμβάνουν χώρα. Δεκαεπτά ερασιτέχνες ηθοποιοί διαφόρων ηλικιών και η γνωστή Αιγιώτισσα Δημοσιογράφος Νατάσα Ράγιου, δοκιμάζουν επί σκηνής να μιλήσουν «με τα δόντια» για όσα περίεργα μα απλά έχουν συμβεί στη ζωή των ανθρώπων.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Παπαδοπούλου

Σκηνικά : Γιώργος Σεφέρης

Φωτισμοί: Κώστας Αυλωνίτης – Σπύρος Ρηγόπουλος

Κοστούμια: Βεστιάριο Θ.Ε.Α

Ηχογράφηση – sound effects – Σύνθεση πρωτότυπου τραγουδιού προσφύγων: Γιώργος Κορομπίλης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ-«ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ» ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡ ΜΙΛΛΕΡ

Ο  Μίλλερ έγραψε το έργο το 1947 βασισμένος σε μια αληθινή ιστορία. Η δομή της ιστορίας θυμίζει εκείνη της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας: η δράση ξεκινά ένα γαλήνιο Κυριακάτικο πρωινό σε ένα αμερικάνικο σπίτι στα προάστια και εκτυλίσσεται στη διάρκεια ενός 24ώρου. Η κάθαρση επέρχεται μέσα από ανατροπές και αποκαλύψεις αφού οι πρωταγωνιστές της θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Το έργο λειτουργεί ως ανατομία της ανθρώπινης Οδύσσειας, μέσα από τις συγκρούσεις, τις θηριωδίες του κοινωνικού μακρόκοσμου και του ψυχικού μικρόκοσμου.

Συντελεστές:

Σκηνικά: Αντρέας Τσέκενης, Επιμέλεια κουστουμιών: Βούλα Σουρούνη-Βάσω Καραπαναγιώτη, Κομμώσεις- Μακιγιάζ: Άννα Σιμώνη-Λίνα Καρρά, Οργανωτική Επιτροπή: Λίνα Καρρά-Σπήλιος Ρουφογάλης-Κούλα Χριστοπούλου, Κείμενο-μετάφραση: Γιώργος Ηλιόπουλος, Σκηνοθεσία –καθοδήγηση: Κώστας Κλάγκος.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Γεωργόπουλος, Σπυριδούλα Παυλοπούλου, Σπήλιος Ρουφογάλης, Κούλα Χριστοπούλου, Γιάννης Μπάμπαλης, Γιώργος Σπανός, Λίνα Καρρά, Χριστίνα Μάρη, Δημήτρης Ντότας, Ρίτα Κοσμόγιαννη.