Η Ροδάνθη Δημητρέση, η οποία για τέταρτη συνεχή χρονιά επιμελείται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αφηγείται και μαζί με τους εξαίρετους μουσικούς, Έλσα Μουρατίδου και Onur Senturk , θα συμπράξουν για να παρουσιάσουν μύθους, παραμύθια, θρύλους του νησιού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής πλαισιωμένα με μουσική και τραγούδια, όπως επίσης παραμύθια από διάφορες χώρες με μουσική και τραγούδια στη γλώσσα της χώρας των παραμυθιών .

Το πρόγραμμα ξεκινά

23 Αυγούστου, με την παράσταση αφήγησης «ΘΡΥΛΟΙ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ» στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στα Θέρμα, 21:00-22:30.Μια βραδιά αφιερωμένη σε παραμύθια, θρύλους, ιστορίες της Σαμοθράκης, Μικράς Ασίας και της ευρύτερης περιοχής, πλαισιωμένα από μουσική και τραγούδι (λύρα, σάζι).

Συνεχίζει

24 Αυγούστου, με την παράσταση αφήγησης «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ & ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» στην πλατεία Παπαγιώργη στη Χώρα, 21:00-22:30. Μια βραδιά με ιστορίες κα παραμύθια από διάφορους λαούς του κόσμου ελληνικά , τουρκικά, αρμένικα, σεφαραδίτικα, αφρικάνικα με μουσική και τραγούδια στη γλώσσα της χώρας των παραμυθιών.

Ολοκληρώνεται

25 Αυγούστου στο Ιερό των Μεγάλων Θεών , στον Αρχαιολογικό χώρο στην Παλιάπολη, στις 19:00, με την ιστόρηση μύθων των Θεών της Σαμοθράκης , της Μεγάλης Μητέρας, του Μεγάλου Θεού Κάδμιλου, του Κάδμου και της Αρμονίας, και μύθων της Αγάπης, πλαισιωμένους από μουσικούς και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς.