Η βραβευμένη ταινία ΜΕΝΤΙΟΥΜ προβλήθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, στις 12 Φεβρουαρίου 2024 στο 39ο Santa Barbara International Film Festival, παρουσία της σεναριογράφου-σκηνοθέτιδος Χριστίνας Ιωακειμίδη.  

Το «Μέντιουμ» έχει ήδη κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Σεράγεβο, που έγινε 11-18 Αυγούστου 2023, όπου και κέρδισε το βραβείο Cineuropa, ενώ έκανε την Ελληνική του πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο 2023.

Μια απλή, μα εξαιρετικά συγκινητική ταινία, για την δυσκολία του να ανακαλύπτεις την ταυτότητά σου σε μια κομβική ηλικία, το Μέντιουμ είναι ένα εξεταστικό δράμα που εμβαθύνει στην καρδιά αυτής της νεαρής γυναίκας και το ταξίδι ενηλικίωσής της – International Cinephile Society

Plot Summary

Στο μεταίχμιο της ενηλικίωσης και έχοντας χάσει πρόσφατα τη μητέρα της, η Ελευθερία έρχεται στην Αθήνα από την επαρχία για να επισκεφθεί την μεγάλη της αδερφή, την οποία βρίσκει ερωτευμένη και ετοιμόγεννη. Περιπλανώμενη στο Αυγουστιάτικο καμίνι μιας άγνωστης μεγαλούπολης που βράζει, γνωρίζει το ξύπνημα της σεξουαλικής επιθυμίας στο πρόσωπο του αινιγματικού Άγγελου, ο οποίος την παρασύρει στον εκκεντρικό του κόσμο και το ριψοκίνδυνο στρόβιλο του πρώτου έρωτα.

H Χριστίνα Ιωακειμίδη στο 39ο Santa Barbara International Film Festival | Photo & Film Poster by Yiannos Myridis

Πρωταγωνιστούν, η πρωτοεμφανιζόμενη Αγγελική Μπεβεράτου στον ρόλο της Ελευθερίας, ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου στον ρόλο του Άγγελου, η Κατερίνα Ζησούδη στον ρόλο της Αλεξάνδρας της αδερφής της Ελευθερίας και η Μάρθα Φριντζήλα στον ρόλο της Αννας, του μέντιουμ και φίλης του Άγγελου.

Το «Μέντιουμ», είναι μια παραγωγή της Ekso Productions, σε συμπαραγωγή με την Red Carpet. Εχει πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της ΕΡΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Bulgarian National Film Centre και του ΕΚΟΜΕ. Παραγωγοί είναι οι Γιώργος Νούσιας, Λουίζος Ασλανίδης, Χριστίνα Ιωακειμίδη και Veselka Kiryakova. 

Η διανομή στην Ελλάδα θα γίνει από την Weird Wave, το καλοκαίρι 2024.