ΧΡΩΜAΤIΖΟΥΜΕ ΤΗΝ AΡΧAΙOΤΗΤA

Με μια σελίδα ζωγραφικής που εμπνέεται από την προϊστορική συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζεται η καινούργια ψηφιακή δράση ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ.

Η αντιστρές ζωγραφική, στην οποία είναι βασισμένος ο σχεδιασμός της σελίδας, έχει εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει σημασία αν έχετε ταλέντο για ζωγραφική ή όχι. Η δράση δίνει την ευκαιρία σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους, να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε.

Μπορείτε να χρωματίσετε τη σελίδα με όποιον τρόπο θέλετε, μολύβια, μπογιές, μαρκαδόρους… ακόμη και τον χρωστήρα του υπολογιστή σας. Οι μικροί φίλοι μας μπορούν να εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους με ένα παιχνίδι αντιστοίχισης. Τέλος, η δράση δίνει την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τα αντικείμενα που συνθέτουν τη σελίδα ζωγραφικής, αλλά και για αυτούς που τα δημιούργησαν, τους προϊστορικούς κατοίκους της Μακεδονίας.

Πάμε να ξεκινήσουμε τη δράση;

Χρωματίζω την αρχαιότητα [1] – Σελίδα ζωγραφικής: Πάτησε εδώ 

Χρωματίζω την αρχαιότητα [1] – Παιχνίδι αντιστοίχισης: Πάτησε εδώ

ΚAΤAΣΚΕYAΖΟΥΜΕ EΝA ΠΟΥΛI origami

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης μπορείς να δεις όμορφα και κομψά γυάλινα αγγεία, που έχουν τη σπάνια μορφή πουλιών (1ος αι. μ.Χ.). Προορίζονταν για τη φύλαξη καλλυντικών ουσιών, κυρίως για σκόνες καλλωπισμού.

Μία πολύ γνωστή κατασκευή σε σχήμα πουλιού είναι τα πουλιά origami. Το origami είναι μία τεχνική χαρτοδιπλωτικής που επινόησαν οι Ιάπωνες για να κατασκευάσουν σχήματα ζώων, πραγμάτων και λουλουδιών, με το δίπλωμα ενός ή περισσοτέρων χαρτιών.

Θα ήθελες να κατασκευάσεις κι εσύ ένα πουλί origami με κινούμενα φτερά;

Δες εδώ τις οδηγίες
Κατέβασε εδώ χαρτί origami

ΚAΤAΣΚΕΥAΖΟΥΜΕ ΜΙA ΠΛAΓΓOΝA

Η πλαγγόνα (κούκλα) ήταν ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των κοριτσιών στην αρχαία Ελλάδα. Συνήθως είχε γυναικεία μορφή και κομψά χτενίσματα στα μαλλιά.

Θα ήθελες να φτιάξεις κι εσύ μια δική σου πλαγγόνα από χαρτόνι; Πάτησε αυτό το Link