Η Μελίνα Κανά, ανανεωμένη από μια πολύ επιτυχημένη χειμωνιάτικη και καλοκαιρινή συνεργασία με τον Παντελή Θαλασσινό σε όλη την Ελλάδα, φέρνει τις μουσικές και την αισθαντική φωνή της στη σκηνή του Μετρό, παρέα με τον Haig Yazdjian και τη συμμετοχή του Μιχάλη Παπαζήση.
Καλλιτέχνης με ιδιαίτερο ρεπερτόριο, ισορροπεί ανέκαθεν με χάρη ανάμεσα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι και τις δικές της μουσικές εμμονές, καταλήγοντας σε ένα ευρύ ρεπερτόριο. Ανάμεσα στους δημιουργούς που ερμηνεύει μία σταθερή θέση έχουν οι Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωσταντίνου, Νίκος Ξυδάκης, Γιάννης Παρίσης, Πέτρος Δουρδουμπάκης και Παντελής Θαλασσινός.  

Επί σκηνής τη συντροφεύει ο κορυφαίος στο ούτι μουσικός Haig Yazdjian, παγκοσμίου φήμης σολίστας και συνθέτης ο ίδιος. Μαζί θα εξερευνήσουν τα μονοπάτια των αρμενο-αραβικών μελωδιών όχι μόνο μέσα από τις δικές του συνθέσεις, αλλά και από την πλούσια παράδοση της ανατολίτικης μουσικής. Οι δυο τους θα συναντηθούν σε σταυροδρόμια της δικής του και της δικής μας μουσικής παράδοσης. 

Η Μελίνα Κανά, στην πιο ώριμη ερμηνευτική της στιγμή, επιστρέφει στις «ρίζες» της με όπλο την ικανότητά της να μεταμορφώνεται, ανάλογα με το τραγούδι, ενώ η παρουσία του Haig Yazdjian στο πρόγραμμα δίνει σε αυτές τις μουσικές παραστάσεις στο Μετρό το χαρακτήρα μυσταγωγίας. 

Στο πρόγραμμα συμμετέχει ο Μιχάλης Παπαζήσης με την χαρακτηριστικά ιδιαίτερη φωνή που ξεχώρισε και στις συνεργασίες του με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιάννη Κότσιρα, ερμηνεύοντας τραγούδια που έχουμε αγαπήσει..

Τους ερμηνευτές πλαισιώνουν έξι κορυφαίοι μουσικοί: Γιώργος Μακρής στη γκάιντα και τις φλογέρες, Γιώργος Θεοδωρόπουλος στο πιάνο και τα πλήκτρα, Δημήτρης Πάντος στις κιθάρες, Τάκης Φραγκούς στο μπάσο, Θοδωρής Παπαστάθης στα ντραμς και Γιώργος Βασιλάκης στο μπουζούκι, το λαούτο και τον τζουρά. 

Τον ήχο φροντίζουν οι Γιώργος Καριώτης και Ευτύχης Γιαννακούρας.