Η Restless Wind προυσιάζει στις 4 Νοεμβρίου 2013, την Μελεντίνη (MELENTINI), η οποία φθάνει μέσα από τους αχνοφωτισμένους ρομαντικούς διαδρόμους της στο κατώφλι της πινακοθήκης Γ. Ν. Βογιατζόγλου, στη Νέα Ιωνία.

Εκεί, σε μια αίθουσα όπου στους φρεσκοβαμμένους τοίχους της γέρνουν την πλάτη τους ο Μυταράς, ο Τσαρούχης, ο Φασιανός και άλλοι ονειροβάτες, πρόκειται να αφηγηθεί μελωδικά στιγμές από το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ “Explosions Around, The Desert Inside”.

Ημέρα Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, σε συνδυασμό με το Λάμπρο Λαπίνα στο φαγκότο και τον Σπύρο Βρυώνη στο τσέλο από τους Running Blue Orchestra, μέσα από τις απόκοσμες συνθέσεις του πιάνου της Melentini ο χρόνος τρέχει ξανά ασάλευτος.

Η Μελεντίνη (MELENTINΙ) είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού σχήματος Sequence Theory Project, οι οποίοι μετρούν δύο ψηφιακά albums στο ενεργητικό τους και πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις σε πολιτιστικές και εικαστικές δράσεις.

Μετά από σειρά συνθέσεων για θεατρικές παραστάσεις, η Μελεντίνη γράφει και ενορχηστρώνει τον προσωπικό της δίσκο με τίτλο “Explosions around, the desert inside” που κυκλοφόρησε από τη Restless Wind τον Φεβρουάριο του 2013.

Η ηχητική της φόρμα είναι βασισμένη σε ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα με αναφορές στη vintage pop, το dark cabaret, το ισλανδικό post rock, τα παραδοσιακά ιρλανδικά τραγούδια και τα βαλκανικά νανουρίσματα, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά που διέπουν όλα τα κομμάτια του δίσκου είναι ο αργός ρυθμός και η minimal δομή.