Με φόντο τις αχανείς εκτάσεις του Τέξας, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70, ένα ερωτευμένο ζευγάρι παρανόμων γνωρίζει το οδυνηρό συναίσθημα της απώλειας. Η καταδικασμένη τους αγάπη, ντυμένη με έναν μοναδικό, μελαγχολικά λυρικό μανδύα, εξελίσσεται στην πιο τραγική και ανεκδιήγητα δραματική ιστορία ανθρώπινης οδύνης.

Ο Μπομπ (Κέισι Άφλεκ) αναλαμβάνει την ευθύνη για ένα έγκλημα που διέπραξε η γυναίκα του, Ρούθ (Ρούνι Μάρα), καταλήγοντας στη φυλακή, ενόσω εκείνη προσπαθεί να μεγαλώσει ολομόναχη τη μονάκριβη κόρη τους. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Μπομπ έχοντας μόλις δραπετεύσει, θα επιχειρήσει το αυτονόητο, την επανασύνδεσή του με τη γυναίκα και το παιδί του, οδηγώντας τη συγκλονιστική αυτή ιστορία σε μια μελαγχολική σπουδή πάνω στην εύθραυστη φύση του έρωτα. Όπως αποδεικνύεται όμως, η ζωή έχει άλλα σχέδια γι’ αυτούς…

Το «Μείνε Δίπλα Μου», φέρει έντονα τα σημάδια που προκαλεί ο έρωτας, η μητρότητα και η αναζήτηση της ειρήνης, όταν αυτά έρχονται αντιμέτωπα με το παρελθόν. Η ποιητική του ματιά, χαμηλότονη και μεθυστική, προσδίδει ρυθμούς ευλαβικούς, μέσα σε ένα πρωτόγνωρο σύμπαν λογοτεχνικής, καταδικασμένης, αγάπης – ενός ζευγαριού παρανόμων στην παρακμή του Αμερικάνικου Νότου. Παρουσιάζει τα κοινωνικά τεκταινόμενα και τις συνέπειες της φθοράς του «αμερικάνικου ονείρου», καθώς αυτό χάνεται με την πάροδο του χρόνου και φανερώνει τους αληθινούς ανθρώπους που «κρύβονται» στον αληθινό κόσμο, με όλες τις ατέλειες και τους προβληματισμούς τους. Κι όλο αυτό φυσικά το πετυχαίνει μέσα από απόλυτα ρεαλιστικά γεγονότα σε μια ιδιαίτερα ρομαντική, αυθόρμητη, αποτύπωση της πιο αγνής ανθρώπινης ανάγκης.

Η διακριτική της ομορφιά, και το φιλόδοξο κάλλος της, ενώ παρουσιάζουν, αρχικά, μια τυπική ιστορία αγάπης, καταλήγουν σε έναν ισχυρότατο διαλογισμό, πάνω στις τρομακτικές συνέπειες της μοναξιάς.

Η ταινία παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Κριτικής Φεστιβάλ Καννών 2013, ενώ κέρδισε βραβείο Φωτογραφίας και βραβείο Παραγωγής (Ιndian Paintbrush Producer’s Award) στο Φεστιβάλ του Σάντανς 2013.