Έναν κύκλο που συγκεντρώνει στο πρόγραμμά του παραστάσεις θεάτρου, σεμινάρια χορού και μουσικής συναυλίες τζαζ, βραδιές μουσικού αυτοσχεδιασμού και όχι μόνο.

Η νέα σκηνή του Μεγάρου εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου με την παράσταση Τιτάνες του Ευριπίδη Λασκαρίδη και της ομάδας OSMOSIS σε δική του σκηνοθεσία, χορογραφία και σκηνογραφία (23 & 24/11, 25/11). Ακολουθούν στις 2/12 οι Broke Konsort που παρουσιάζουν πειραγμένα ρεμπέτικα με μπαρόκ αποκλίσεις! Εξ ου και ο τίτλος της συναυλίας: Ρεμπέτικα… revisited!

Αναλυτικά οι παραστάσεις:

Ευριπίδης Λασκαρίδης / OSMOSIS: Τιτάνες

Πέμπτη 23, Παρασκευή 24, Σάββατο 25 Νοεμβρίου │ 21:00
Tιμές εισιτηρίων: 14 € (φοιτητές, νέοι) ● 20 € (γενική είσοδος)

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

Έχοντας ξεχωρίσει σε είκοσι σημαντικά διεθνή φεστιβάλ με το Relic, η ομάδα OSMOSIS παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 23, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου (21:00), το νέο της έργο, μετά το Φεστιβάλ Αθηνών, τη Βαρκελώνη, το Τορίνο, το Άμστερνταμ και πριν την έναρξη της χειμερινής της περιοδείας στο εξωτερικό, με πρώτο σταθμό το Théâtre de la Ville του Παρισιού. Μετά τη Γαλλία, οι «Τιτάνες» θα συνεχίσουν το ταξίδι τους σε Πορτογαλία, Ελβετία και Καναδά.

Στο έργο οι Τιτάνες αποτίνουν φόρο τιμής σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια, σε κάθε ατομική ή συλλογική αποτυχία για την εδραίωση ενός άθραυστου εαυτού, ενός άμωμου κόσμου.

Mε την υποστήριξη: Fondation d’entreprise Hermès στο πλαίσιο του προγράμματος New Settings.

Συμπαραγωγοί: Φεστιβάλ Αθηνών, Théâtre de la Ville (Γαλλία), Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Festival TransAmeriques (Καναδάς), JulidansAmsterdam (Ολλανδία), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, CCVF Guimaraes (Πορτογαλία), OSMOSIS

Με την υποστήριξη: O Espaco do Tempo (Πορτογαλία), Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, Centre Culturel Hellénique (Γαλλία), Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν

Broke Konsort: Ρεμπέτικα… revisited

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου│21:00
Υποσκήνιο B΄ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη
Tιμές εισιτηρίων: 10 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών) ● 15,00 €

Broke Konsort παίζουν ρεμπέτικα τραγούδια με μπαρόκ όργανα, σε ανορθόδοξες διασκευές με πολυποίκιλες επιρροές και χωρίς καμία διάθεση ιστορικής αναβίωσης ή πολιτικής ορθότητας! Ρεμπέτικο πάθος με μπαρόκ ύφος το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στο νέο χώρο του Μεγάρου, το Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, στο πλαίσιο του κύκλου ΜEGARON UNDERGROUND.

Το ανσάμπλ απαρτίζουν η τραγουδίστρια Σοφία Πάτση, ο τσεμπαλίστας και συνθέτης Πάνος Ηλιόπουλος (ο οποίος υπογράφει και τις διασκευές-ενορχηστρώσεις), η Αντιγόνη Σεφερλή στο μπαρόκ τσέλο, η Ελβετίδα Julie Stadler στη βιόλα ντα γκάμπα και ο τζαζ κοντραμπασίστας Πάνος Μάραντος.


Διαβάστε επίσης:

Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης με τους «Τιτάνες» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών