Παρά τις σοβαρές προσπάθειες που έγιναν από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, δυστυχώς κατέστη αδύνατη η πραγματοποίηση της περιοδείας λόγω των σημαντικών πρακτικών δυσχερειών που οφείλονται στις διαφορετικές ταξιδιωτικές οδηγίες σχετικά με τον Covid -19, οι οποίες ισχύουν σε Γαλλία, Ελλάδα και Αυστρία.

Ως εκ τούτου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ένας από τους σταθμούς της περιοδείας της Staatskapelle Berlin, αναγκάζεται να ματαιώσει τις συναυλίες που είχαν αρχικά προγραμματιστεί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου 2020 και θα πραγματοποιούνταν με τη χορηγία του ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου.

Εκπρόσωπος της Ορχήστρας δήλωσε: «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε τις συναυλίες μας στις αντίστοιχες αίθουσες στο μέλλον. Προς το παρόν, κάνουμε το παν για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κοινό μας στο Βερολίνο».

Παρά τις δυσκολίες κατά την έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2020 – 21, στόχος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι να συνεχίσει να προσφέρει στο κοινό του υψηλής ποιότητας εμπειρίες πολιτισμού υπό τις ασφαλέστερες συνθήκες υγιεινής.