Τρεις καταξιωμένοι Έλληνες φωτορεπόρτερ εκθέτουν τη δουλειά τους στο «Tριήμερο φωτογραφικού ρεπορτάζ», που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας.

Τρεις καταξιωμένοι Έλληνες φωτορεπόρτερ εκθέτουν τη δουλειά τους στο «Tριήμερο φωτογραφικού ρεπορτάζ», που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας.


Ο Γιάννης Μπεχράκης από το Reuters, ο Νίκος Πηλός από το Zuma Press και ο Λευτέρης Πιταράκης από το Associated Press, θα εκθέσουν φωτογραφίες από την «καθημερινότητα» της δουλειάς τους, αγγίζοντας την τέχνη…


Το τριήμερο φωτογραφικού ρεπορτάζ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και θα τελειώσει την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών – Auditorium.


Στο τριήμερο θα παρουσιαστεί η καταγραφή, μέσα από το φωτογραφικό φακό, όλων των ειδησεογραφικών μετώπων της Μέσης Ανατολής των τελευταίων χρόνων, αλλά και φωτοϊστορίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Το κοινό που θα επισκεφτεί το τριήμερο αυτό το Γαλλικό Ινστιτούτο θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τα ειδησεογραφικά γεγονότα, μέσα από την οπτική των ανθρώπων που τα καταγράφουν.


Το τριήμερο θεματικά χωρίζεται ως εξής. Τις δύο πρώτες ημέρες 29 και 30 Οκτωβρίου θα προβληθούν εικόνες από το Ιράκ, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη ενώ την τρίτη μέρα, 31 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει προβολή features καθώς και μιας εμπεριστατωμένης προσέγγισης που αφορά την ηθική και τη δεοντολογία της φωτοειδησεογραφιας.


Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν αποτελούν ντοκουμέντα διαφορετικών εποχών, τις οποίες θα συνοδεύσουν οι απόψεις και τα σχόλια των τριών φωτορεπόρτερ, σχετικά με τις δυσκολίες της φωτοειδησιογραφίας, αλλά και σχετικά με όλα τα μεγάλα γεγονότα που έζησαν από κοντά.


Info
14ος Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας
Τριήμερο φωτογραφικού ρεπορτάζ
Από 29 έως 31 Οκτωβρίου
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών – Auditorium
Για περισσότερες πληροφορίες:
Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, Τσάμη Καρατάσου 15, Αθήνα
Tηλ.: 210 9210545
[email protected]
www.hcp.gr
www.photographynetwork.gr