Η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης «Τα καλύτερα 2011-2012», με έργα των Γιάννη Τζερμιά, Ελένης Ζούνη, Μαρίας Βλαντή και Λίνας Μπέμπη

… Πρόκειται για μια έκθεση όπου θα παρουσιαστεί μια επιλογή των καλύτερων έργων που εκτέθηκαν αυτή την περίοδο στην Αίθουσα Τέχνης και θα διαρκέσει από τις 14 Ιουνίου έως και τις 27 Οκτωβρίου

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν στις 14 Ιουνίου 2012 στις 20:00.

Τα έργα του Γιάννη Τζερμιά με τίτλο, Οιδίπους: “Εικόνες μετά την τύφλωση», παραπέμπουν στην αιώνια πάλη και εναλλαγή, του φωτός και του σκότους, που με αυτά ο ζωγράφος εικονοποιεί τις μνήμες του τραγικού ήρωα. Σε πίνακες και σχέδια, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, ταξιδεύει τον θεατή, στον τονικό χωροχρόνο του ήρωα, με έργα σύμβολα, μέχρι της τελικής κάθαρσης.

Η Ελένη Ζούνη, ξεκίνησε  πριν 6 χρόνια την έρευνα της, με σχέδια- αναφορές σε ζωγραφικά έργα του παρελθόντος, όπου το στιγμιαίο Άγγιγμα φαίνεται να είναι ο κωδικός, για την ερμηνεία της εικόνας. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά, ζωγραφίζει και μεταφέρει στην σύγχρονη πραγματικότητα την έννοια  Άγγιγμα- Ενασχόληση  με αυτό που μας περιβάλλει, με αυτό που συμβαίνει τώρα .  Είναι  όμοιες, κυκλικές διαδρομές  καταστάσεων και αισθημάτων στον Χρόνο.

Με το γενικό τίτλο «Επίφαντα» η Μαρία Βλαντή βρίσκεται στην πορεία μιας αναζήτησης, όπου πλάθει, αναπτύσσει, ανακαλύπτει και επινοεί την μοναδικότητα μιας «εν τω γίγνεσθαι» πλαστικής που τελικά μορφοποιείται σε ένα μονολιθικό σχηματισμό. Έναν σχηματισμό σε αφηρημένη μορφή, που όμως παραπέμπει το θεατή σε κόσμους γνώριμους και οικείους του. Η καλλιτέχνης, παρουσιάζει γλυπτά μεγάλου μεγέθους, δουλεμένα σε πηλό.

Η Λίνα Μπέμπη παρουσιάζει μια σειρά από 300 περίπου σχέδια με μολύβι σε χαρτί Α4, η οποία βασίζεται στα τετράδια εργασίας που κρατάει ανελλειπώς εδώ και πολλά χρόνια. Ενα πλούσιο όσο και ετερόκλητο οπτικό υλικό με αναφορές σε προσωπικές εμμονές, στην ιστορία της τέχνης και στην επικαιρότητα , μετατρέπεται σε σιλουέτες και, σαν θίασος σκιών, ξεδιπλώνει σε χρονολογική παράταξη μία προσωπική συμβολική αφήγηση που σχολιάζει με πικρό χιούμορ ατομικές και συλλογικές αγωνίες.

Σημείωση: Η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης θα παραμένει κλειστή τα Σάββατα από 16 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου καθώς και όλο τον Αύγουστο.

Έργα φωτογραφιών:

1
Γιάννης Τζερμιάς,” Τύφλωση”, 2002-2010, Ακρυλικό σε μουσαμά, 55×45 εκ

2
Ελένη Ζούνη, “Σκεπτόμενος”, 2005 -11, ακρυλικά, κάρβουνο σε χαρτί, 120Χ220εκ.

3
Μαρία Βλαντή, “ΕΠΙΦΑΝΤΑ”,, 2011, Stoneware, ύψος από 1.90 έως 2.15 μέτρα

4
Λίνα Μπέμπη,”T-Tanz II”, 2011, γραφίτης, ακρυλικά, πολυεστερικό ύφασμα, αδιάσταλτο ριζόχαρτο και ηλεκτρικό φως, 122×198 εκ