Μετά από επτά χρόνια απουσίας από τη δημόσια δράση, η διεθνούς φήμης καλλιτέχνης, Miriam Skarstein, με τη

σύμπραξη επτά φοιτητών του Central Saint Martins, έρχεται το Μάιο στο χώρο τέχνης και  δράσηςΒρυσάκι\» για μια σειρά performances και εγκαταστάσεων, 25-28 Μαΐου 2011.

 
Το 2004 η Skartstein προκάλεσε αναταραχή στη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα μέσω της αμφιλεγόμενης έκθεσής της στο Λονδίνο υπό τον τίτλο \»God said\», η οποία αποτέλεσε έναν γλαφυρό αναστοχασμό στα θέματα της παιδικής κακοποίησης και παιδοκτονίας όπως αυτά εμφανίζονται στη Βίβλο και σε άλλα μυθολογικά κείμενα.

Τα έργα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας από το 2004, απορρίπτοντας πολυάριθμες προσκλήσεις για επανέκθεση, και επομένως αντιμετωπίζονται σχεδόν λατρευτικά από τους πλεόν αφοσιωμένους οπαδούς της Skarstein.

 
Για τέσσερις βραδιές, η καλλιτέχνης θα εγκαινιάσει τη νέα της έκθεση στο \»Βρυσάκι\», ενώ θα βρίσκεται εκεί αυτοπροσώπως για συνεντεύξεις και συζητήσεις. Τα νέα της έργα εξερευνούν τα ρευστά όρια μεταξύ τέχνης και ζωής, δημιουργίας και αποδόμησης, προσωπικής ζωής  και έργου του καλλιτέχνη. Η έκθεση επιπλέον περιλαμβάνει έργα από το \»God Said\» στην πρώτη δημόσια προβολή τους μετά από επτά χρόνια, κάνοντας έτσι το γεγονός ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης.

Το performance ξεκινά ακριβώς στις 7:45 (δεν επιτρέπεται η είσοδος μετά την έναρξη)

Συμμετέχοντες: Nadia Lakhani, Grace Laubacher, Yael Sherill Mohilever, Σαπφώ Παντζάκη, Aντρέας Πασιάς, Βασίλης Χατζημακρής, Douglas Williams