Αφού όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη και των τριών συγκροτημάτων έχουν εμπλακεί ποικιλοτρόπως (μέχρι και μουσικώς…) μεταξύ τους

απεφάσισαν να πραγματοποιήσουν και μια κοινή εμφάνιση για να συνειδητοποιήσουν αν υπάρχει στέγη που να τους αντέχει (και αυτό δεν είναι ευφυολόγημα αλλά μομφή στην παροιμιώδη και λυσσασμένη ματαιοδοξία τους). Οι μανιώδεις και φημισμένοι καταπέλτες ενέργειας Rattler Proxy, οι συριστικοί σε επίπεδο συχνοτήτων και αδιάλλακτοι MechAnimal και οι ενίοτε στομφώδεις και εναντίον όλων UNIT ενώνουν το Σάββατο 12 Μαΐου τον πηκτό ήχο τους.

Ακολουθούν μικρές αλλά ουσιαστικές λεπτομέρειες για την προαναφερθείσα βραδιά:

 

The Rattler Proxy

Rattler: any member of the genus Crotalus, a.k.a. rattlesnakes, a group of venomous snakes found throughout the Americas.

Proxy: a person authorized to act for another; an agent or substitute. The authority to act for another. The written authorization to act in place of another.

Οι Rattler Proxy γεννήθηκαν από μια ανάγκη να ειπωθούν πράγματα με έναν συγκεκριμένο, επιθετικό τρόπο, που βρίσκεται στα όρια μιας δεδομένης ψυχικής διαταραχής. Επικοινωνούν με θόρυβο, κραυγές, παραμορφώσεις λέξεων και ήχου. Αντηχούν τις παλαιές στιγμές του Μπάρι Ντε Βόρζον και τις ωμές κορώνες του Μπάντι Τζιοβινάτσο. Είναι δύο.
http://soundcloud.com/therattlerproxy

Στυλιανός Τζιρίτας UNIT

Οι Στυλιανός Τζιρίτας UNIT λίγο πριν την κυκλοφορία του A.O.R. από την Lower Parts (και με την Κτιριολογία σε οσονούπω επανακυκλοφορία) κατέρχονται σε συναυλία με τη νέα τους σύνθεση. Τουτέστιν στον πυρήνα Στυλιανός Τζιρίτας-Θωμάς Χαβαλές-Αντώνης Λιβιεράτος (λαρύγγι/κλαρινέτο -μαγνητοταινίες και αναλογικά κλαβιέ αντίστοιχα) προστίθεται η Βασιλική Παπαδημητρίου στο ηλεκτρικό μπάσο και κλασσική κιθάρα. Το κουαρτέτο παραδίδει παλαιότερες και νέες συνθέσεις όπου κεντρικό σημείο έχει ο λόγος και οι ανατροπές του ήχου σε επίπεδο ενορχήστρωσης.

Mechanimal

Ανάμεσα στον οργανωμένο θόρυβο του industrial και τη μετρονομική λιτότητα του krautrock, κάτω από ένα shoegaze κιθαριστικό τείχος που διαπερνάται από οκτάμπιτους συνθετητές, παίρνει μορφή το μηχανικό τέρας των Mechanimal.
Γέννημα των ταραχών που συγκλόνισαν το κέντρο της Αθήνας την άνοιξη του 2011, οι MechAnimal είναι ένα μουσικό σχήμα που εμπνεύστηκε ο Γιάννης Παπαϊωάννου, πρωτοπόρος της αθηναϊκής ηλεκτρονικής σκηνής, με συμμετοχές σε σχήματα-σταθμούς της underground μυθολογίας (Rehearsed Dreams, Raw, Elfish Records), και στη συνέχεια με πλήθος κυκλοφοριών ως ION, σε μερικά από τα εκλεκτικότερα labels σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το εκρηκτικό μείγμα που η μπάντα βαφτίζει drone ‘n’ roll ενισχύεται στις ζωντανές εμφανίσεις από τα visuals της Αγγελικής Βρεττού, που εικονοποιούν την ευρωπαϊκή βιομηχανική δυστοπία.

Μέλη: ΙΟΝ: Electronics /// Freddie F.: Φωνή /// Τάσος Νικογιάννης: Κιθάρες
http://soundcloud.com/mech-nimal