Το 2ο Φεστιβάλ Ενναλακτικής Μουσικής & Τέχνης από τη Μέση Ανατολή – Measaf, παρουσιάζει στο κοινό της Αθήνας μερικούς από τους …

σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης μουσικής, χορού και τέχνης των χωρών της Μέσης Ανατολής. Με φετινό χώρο διεξαγωγής τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι, αίθουσες «Τάκης Παπατσώνης» και «Κωνσταντίνος Καβάφης»), το Measaf 2011 φιλοδοξεί να συστήσει στο ελληνικό κοινό τη μαγεία και την ξεχωριστή ιδιαιτερότητα της τέχνης των χωρών που συμμετέχουν: Αίγυπτος, Ιορδανία, Ιράκ, Κύπρος, Λίβανος, Παλαιστίνη, Συρία, Τυνησία.

Το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων και παραστάσεων φιλοξενεί πολλούς εκπροσώπους της εναλλακτικής σκηνής των χωρών της Μέσης Ανατολής, ενώ η συνεργασία του Measaf με το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ οριεντάλ χορού, Oriental Passion, το εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο.

Μουσικά συγκροτήματα όπως οι Takht El Med (Τυνησία), οι DAM (Παλαιστίνη) και οι Uss W Lasq (Αίγυπτος), σπουδαίοι εκπρόσωποι του οριεντάλ χωρού σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η Randa Kamel (Αίγυπτος) και η Kami Liddle (USA), ανερχόμενοι και πολλά υποσχόμενοι νέοι φωτογράφοι, ζωγράφοι και σκηνοθέτες, θα «ντύσουν» την «Τεχνόπολις» με τα χρώματα της Μέσης Ανατολής. Το αναλυτικό πρόγραμμα για όλες τις εκδηλώσεις και τις παραστάσεις του Measaf, βρίσκεται αναρτημένο στο http://www.measaf.com/.

To Measaf 2011 που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου,τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων. Έχει επίσης τη σημαντική υποστήριξη της Πρεσβείας της Τυνησίας, του Αιγυπτιακού Μορφωτικού Κέντρου Αθηνών, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, της Tunisair αλλά και της CCC. Οι χορηγοί των εκδηλώσεων και ο χορηγός φιλοξενίας (Athens Direct) αποτελούν σημαντικούς αρωγούς στις προσπάθειες των διοργανωτών, ενώ οι 25 χορηγοί επικοινωνίας στηρίζουν και προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο τo Measaf 2011, γνωστοποιώντας το στο ευρύ κοινό.

Αναλυτικό πρόγραμμα των live shows του Measaf 2011

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10/2011
The Red Passion Concert
Παρουσίαση χορευτικών κοστουμιών από τον Hisham Osman, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο oriental fashion catwalk.

Χορευτικά shows υπό την επιμέλεια του Oriental Passion Festival, με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων καθηγητών, όπως οι Nanoo (Αγγλία, ο οποίος έχει χορέψει, μεταξύ άλλων, για το MTV και το BBC), Azad Kaan (Γερμανία), Leila (Σερβία), Prince Kayammer (Ελλάδα) & Aisha of Greece.

Συμμετέχει επίσης πληθώρα χορευτών και καλλιτεχνών από το εξωτερικό και την Ελλάδα, όπως Amal (Μαρόκο), Margarita Darina (Ρωσία), Kaidi Udris (Εσθονία) κ.ά.

Guest Percussionists: Immortal Sirius & Anatolian Rhythms.

Το show θα κλείσει η διάσημη Randa Kamel (Αίγυπτος), η οποία αποτελεί την κορυφαία εκπρόσωπο του oriental χορού σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15€ (άνευ καθίσματος) & 20€ (με κάθισμα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10/2011
Κεντρική Συναυλία Measaf

All-Day DJ sets από Kosmos FM 93.6 | Alternative, Rock, Jazz, Rap, παραδοσιακό με τη συμμετοχή των:

Anatolian Rhythms by Chronis Taxidis (Introduction to Arabic drum styles, Ελλάδα)

Dam – Παλαιστίνη (Arab Rap)

\”Shout Out\” (Dionysos) by Panayiotis Nikolaou – Κύπρος (με την υποστήριξη: \”Cyta\” Tηλεπικοινωνίες)

Takht El Med – ο ήχος της επανάστασης από την Τυνησία (με την υποστήριξη του Τυνησιακού οργανισμού Τουρισμού & Tunis Air και της Τυνησιακής Πρεσβείας)

Kami Liddle – dance performace από την Αμερική (Φιλική συμμετοχή από το Oriental Passion Festival)

Uss W Lasq – Ethnic and Alternative Funk από την Αίγυπτο (με την υποστήριξη του Αιγυπτιακού Μορφωτικού Κέντρου Αθηνών)

Ali Arsoy – Αφιέρωμα στη μουσική του Ιράκ.
Συμμετέχουν: ο Δημήτρης Αποστολόπουλος, η Έφη Ταχτσίδου και η Μάρθα Τζουμιάν

TΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 12€ (άνευ καθίσματος) & 18€ (με κάθισμα)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10/2011
Closing Day

Oriental Passion Championship

International Professional Arabic Dance Competition (solos & group in raqs sharqi & folklore) με συμμετοχές από διάφορα μέρη του κόσμου. Στην κριτική επιτροπή θα συμμετέχουν σημαντικοί εκπρόσωποι του oriental χορού από διάφορες χώρες.

Χορευτικά shows υπό την επιμέλεια του Oriental Passion Festival.

Χορευτικά shows υπό την επιμέλεια του Oriental Passion Festival με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων χορευτών. Ειδική εμφάνιση από τον Αιγύπτιο τραγουδιστή Hesham Amer με live μουσικούς.

TΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15€ (άνευ καθίσματος) & 20€ (με κάθισμα)

Measaf Closing Party – Micraasia
Alternative Ελληνική Μουσική Σκηνή

SKIES AND LIMITS progressive Jazz

PRESTIGE disco funk

LOS GRIEGOS LOCOS street band with braziliero, rebetiko and balkan taste

Ειδική unplugged εμφάνιση από την Έφη Ταχτσίδου.

ΠΑΣΟ 3 ΗΜΕΡΩΝ για όλα τα live shows: 35€ (άνευ καθίσματος) & 40€ (με κάθισμα)

ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ MEASAF!

Ο Τυνησιακός Οργανισμός Τουρισμού, δωρίζει με κλήρωση κάθε μέρα του φεστιβάλ, ένα 6ήμερο τουριστικό πακέτο για την Τυνησία, το οποίο περιλαμβάνει: 5 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4* (double room), με μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο.

(Το πακέτο δεν περιλαμβάνει τα αεροπορικά εισιτήρια)

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τα live shows μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Measaf, http://www.measaf.com/