Θέατρο - Χορός / Νέα

Με το βλέμμα της Φρίντα

H B’ Σκηνή του θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας επαναλαμβάνει το έργο της Εστέρ Αντρέ Γκονζάλεζ, που σημείωσε τεράστια επιτυχία πέρσι, τραβώντας το ενδιαφέρον του κοιν

H B’ Σκηνή του θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας επαναλαμβάνει το έργο της Εστέρ Αντρέ Γκονζάλεζ, που σημείωσε τεράστια επιτυχία πέρσι, τραβώντας το ενδιαφέρον του κοινού για την προσωπικότητα της Φρίντα Κάλο.

Το θεατρικό Φρίντα / Φρίντα είναι ένα είδος καμβά, ένα μείγμα χρόνων, τόπων, δράσεων, διαλόγων και φωνών. Είναι μια ιστορία, της οποίας η αφήγηση γίνεται σε πρώτο και δεύτερο πρόσωπο και καμιά φορά και σε τρίτο…

Η Φρίντα Κάλο είναι ένα πλάσμα παιχνιδιάρικο και προβοκατόρικο αλλά επίσης παθιασμένο, υπερβολικό στον έρωτα, προικισμένο με μια τεράστια αίσθηση του χιούμορ … εν ολίγοις μια αξιολάτρευτη παρέα και συνομιλήτρια.

Το έργο παρουσιάζει δύο πτυχές της Φρίντα. Η Φρίντα η ευρωπαία και η Φρίντα η Ινδιάνα. Η Φρίντα ως το παράδοξο πεδίο της συνάντησης δύο κόσμων που αλληλοκοιτάζονται.

Η σκηνοθεσία είναι της ίδιας της δημιουργού, Εστέρ Αντρέ Γκονζάλεζ, η μετάφραση της Εστέρ Αντρέ Γκονζάλεζ και του Χρήστου Κωνσταντέλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Χρήστου Κωνσταντέλου, οι φωτισμοί του Τάσου Ζαφειρόπουλου και η μουσική του Ορέστη Καμπερίδη.

Παίζουν οι Φωτεινή Παπαδόδημα, Κωνσταντίνα Τάκαλου και Γιάννης Φίλιας.

Θέατρο - Χορός / Νέα

Με το βλέμμα της Φρίντα

Η Μεξικάνα ζωγράφος Φρίντα Κάλο ήταν μια γυναίκα παθιασμένη, προικισμένη με παιχνιδιάρικο πνεύμα. Η σκηνή του θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, σαν καμβάς αποτυπώνει τη τα…

Η Μεξικάνα ζωγράφος Φρίντα Κάλο ήταν μια γυναίκα παθιασμένη, προικισμένη με παιχνιδιάρικο πνεύμα. Η σκηνή του θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, σαν καμβάς αποτυπώνει τη ταραχώδη ζωή της μεγάλης καλλιτέχνιδας.

Η Μεξικάνα ζωγράφος Φρίντα Κάλο ήταν μια γυναίκα παθιασμένη, προικισμένη με παιχνιδιάρικο πνεύμα. Η σκηνή του θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, σαν καμβάς αποτυπώνει τη ταραχώδη ζωή της μεγάλης καλλιτέχνιδας.


«Πόδια, γιατί τα χρειάζομαι αφού έχω φτερά για να πετάξω;». Η Μεξικάνα ζωγράφος Φρίντα Κάλο έζησε στιγμές πάθους και πόνου στο κρεβάτι. Η απροκάλυπτη αμφισεξουαλικότητά της που ποτέ δεν έκρυψε, η θυελλώδης σχέση της με τον σύζυγο και μέντορά της Ντιέγκο Ριβέρα και τα φρικιαστικά χτυπήματα της μοίρας: ως παιδί είχε ταλαιπωρηθεί από πολιομυελίτιδα. Αργότερα, το 1925 ένα μοιραίο ατύχημα σήμανε αναπηρία εφ\’ όρου ζωής.


Η γυναίκα Φρίντα, η ζωγράφος Φρίντα, το ελεύθερο πλάσμα Φρίντα, η γεμάτη πάθος για ζωή και έρωτα Φρίντα… Η θεατρική αστική εταιρεία Πράξη «Μπέττυ Αρβανίτη», παρουσιάζει από τις 19 Δεκεμβρίου στη Β Σκηνή του θεάτρου οδού Κεφαλληνίας το έργο της Εστερ Αντρέ Γκονζάλεζ, Φρίντα/Φρίντα.


Η Φρίντα/Φρίντα παίρνει πινέλα και ζωγραφίζει στον καμβά ένα μείγμα χρόνων, τόπων, δράσεων, διαλόγων και φωνών. Ζητούμενο είναι η σύλληψη του εσωτερικού διαλόγου της καλλιτέχνιδας με τον εαυτό της. Οι ερμηνευτές αλλάζουν αδιάκοπα ύφος και σφαίρα δράσης, πολλαπλασιάζουν τις οπτικές γωνίες.


Μετάφραση-σκηνοθεσία: Εστέρ Αντρέ Γκονζάλεζ, παίζουν: Φωτεινή Παπαδόδημα, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Γιάννης Φίλιας.Info
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας: Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, τηλ.: 210 8838727