Μία ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής με έργα της βραβευμένης καλλιτέχνιδος Rudina Proda, διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων από τις 15 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2009 στο Πνευματικό Κέντρο. Η έκθεση έχει τίτλο Δρόμοι Ζωής.

Η Proda μέσα από τη ζωγραφική δηλώνει τη βαθιά θέληση της για τη ζωή, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μετατρέπεται σε αντικείμενο έκφρασης και αγάπης από άτομα με δυσκολίες συνεννόησης και επικοινωνίας.

Η Rudina Proda κατάγεται από τα Τίρανα, όπου ζει και έχει το δικό της ατελιέ. Τα υλικά που χρησιμοποιεί συνήθως  στις δημιουργίες της είναι  χρωματικά μολύβια, γραφίτης, παστέλ, τέμπερα, ακριλικό, στυλό, λάδια κ.α. Αυτά αποτελούν και τα εργαλεία για να εκπληρώσει το σκοπό της, που δεν είναι μόνο η ζωγραφική ως καλλιτεχνική ανησυχία αλλά η ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο καθιστά πιο εύκολη την επικοινωνία της με τον κόσμο. Μέσα από το αυθεντικό της ταλέντο αποκαλύπτει την προσωπική της ταυτότητα και υποδηλώνει τις αντιλήψεις της για τη ζωή, ταυτίζοντας την με την τέχνη της ζωγραφικής, στην οποία υπάρχει ως ελεύθερο πνεύμα.

Έχει ζωγραφίσει πάνω από 3.000 έργα, τα όποια έχουν ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έχουν κερδίσει, εκτός από την εκτίμηση και το  θαυμασμό του κοινού και των κριτικών τέχνης, πολλά βραβεία και διακρίσεις.