Οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους στην ημερίδα που διοργανώνουν την Κυριακή 14 Μαρτίου με θέμα: Με ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη: ένταξή του στις αστικές μετακινήσεις, υφιστάμενο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, σχολιασμός, προτάσεις, βελτιώσεις.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Αλ. Τσιούμης του Κτιρίου Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο συγκοινωνιολόγος μηχανικός-πολεοδόμος και καθηγητής της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Θάνος Βλαστός και ο καθηγητής συγκοινωνιακών έργων του Τμήματος Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρίστος Ταξιλτάρης.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με ποδηλατοβόλτα – αυτοψία των ποδηλατοδρόμων της πόλης μας. Η εκκίνηση θα γίνει στις 11:00 π.μ. από το Λευκό Πύργο.

Κατά την ημερίδα θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις. Ένα φωτογραφικό χρονικό των Ποδηλατών Θεσσαλονίκης και μία έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: Ποδηλατόδρομοι μετ’ εμποδίων, όπου και θα παρουσιαστούν τα διάφορα ευτράπελα των ποδηλατοδρόμων της πόλης μας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει την καλύτερη φωτογραφία.