Ο Δημήτρης Μυταράς εκτός απο επιφανής ζωγράφος, υπήρξε και σημαντικός δάσκαλος στην Α.Σ.Κ.Τ, επι τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια. Στην προκείμενη ομαδική έκθεση, που παρουσιάζεται στη Gallerie Glikas, οι μαθητές τιμούν και συνεκθέτουν με τον δάσκαλό τους με αφορφή αυτή την συνάντηση.

Ο Δημήτρης Μυταράς, νυν ακαδημαικός και με αδιάκοπους ρυθμούς συνεχίζει τη δημιουργική του  προσφορά στο καλλιτεχνικό προσκήνιο τόσο στο πνευματικό στερέωμα όσο και στο εικαστικό  γίγνεσθαι του τόπου μας και όχι μόνο.

Οι ζωγράφοι που συμμετέχουν, ήδη γνωστοί στο φιλότεχνο κοινό, ξεκίνησαν απο πολύ νωρίς με τις καλύτερες προδιαγραφές και διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για μία καρποφόρα συνέχεια. Τα γνωρίσματα  που τους διακρίνουν είναι αυτά που λειτούργησαν ως θεμελιακοί παράγοντες για μια σταθερά εξελικτική πορεία αλλά και για την συνεισφορά τους στην πολύτιμη παρακαταθήκη της νεοελληνικής τέχνης που  καλούνται να εμπλουτίσουν.

Το εργαστήριο του Δημήτρη Μυταρά που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν, η άρτια τεχνική γνώση  που αφομοίωσαν, η συνέπεια, το πάθος για τη ζωγραφική καθώς και η αφοσίωση αδιαμφισβήτητα  αποτελούν ένα μεγαλόπνοο κράμα ελπίδας για τις γενιές που έπονται.

Συμμετέχοντες :  Δημήτρης Μυταράς. Αλφαβητικά, οι μαθητές: Μαριλίτσα Βλαχάκη, Χρύσα Βέργη, Σάββας Γεωργιάδης, Κωστής Γεωργίου, Βασίλης Καρακατσάνης, Καλλιρόη Μαρούδα, Βασίλης Πάγκαλος, Εδουάρδος Σακαγιάν.

Επιμέλεια εκθέσεως και κειμένων: Λίμπερτυ Πολύζου, Ιστορικός Τέχνης.