Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης διοργανώνει στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας ημερίδα και έκθεση «με αφορμή τον Paul Klee». Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, αλλά και της έκθεσης, το κοινό και κυρίως τα παιδιά θα προσεγγίσουν το έργο του Paul Klee, αλλά θα θαυμάσουν και εικαστικές δημιουργίες συνομήλικών τους!

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης διοργανώνει στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας ημερίδα και έκθεση «με αφορμή τον Paul Klee». Κατά τη διάρκεια της ημερίδας στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά και της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, το κοινό και κυρίως τα παιδιά θα προσεγγίσουν το έργο του Paul Klee, αλλά θα θαυμάσουν και εικαστικές δημιουργίες συνομήλικών τους!

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε, θα διαρκέσει τρεις ώρες, από τις 16.00 έως τις 19.00 και θα παρουσιαστεί σε γερμανική και ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι οι εξής: «Ο Μαγικός Κόσμος του Paul Klee» από την Ίρις Κρητικού, Ιστορικός Τέχνης, Αντιπρόεδρος Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, παρουσίαση του Zentrum Paul Klee στη Βέρνη από την Christin Markovic, Επιστημονική Συνεργάτιδα της Τέχνης στην Εκπαίδευση του Kέντρου Paul Klee, παρουσίαση του τρόπου προσέγγισης του έργου του Paul Klee στους κύκλους εικαστικών εμπειριών για παιδιά του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης από τη Γιώτα Καλλιακμάνη, Ζωγράφο και Εκπαιδευτικό, Υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού Τμήματος του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση.

Μία ώρα μετά, αφού ολοκληρωθεί η μερίδα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων στο φουαγιέ του Ινστιτούτου, στις 20.00

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής παιδιών από 5 έως 14 ετών, τα οποία συμμετείχαν στους οκτάμηνους κύκλους εικαστικών εμπειριών που πραγματοποιεί το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στο χώρο του.

Μέσα από τα εικαστικά αυτά εργαστήρια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο του Paul Klee, να εφαρμόσουν στοιχεία της δουλειάς του και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο, το οποίο και παρουσιάζεται στην εν λόγω έκθεση,

Info
Με αφορμή τον Paul Klee
Διάρκεια έκθεσης: έως 7 Φεβρουαρίου 2008
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 9:00-21:00
Παρασκευή: 9:00-19:00
Σάββατο: 9:00-13:00