Έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα από την έναρξη της εκστρατείας υποστήριξης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας για την ολοκλήρωση της ανακαίνισής της και η αποδοχή τόσο του κοινού όσο και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι εντυπωσιακή, συγκινητική και εξαιρετικά αισιόδοξη.

Το καινοτόμο έργο, η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και η προσφορά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας μέχρι σήμερα-στοιχεία που την έχουν καταστήσει εθνικό και διεθνές πρότυπο, η διαρκής επιθυμία της για εξέλιξη και η ξεχωριστή τόλμη με την οποία πήρε την πρωτοβουλία, πρωτοπορώντας άλλη μία φορά, να υλοποιήσει τα όνειρά της, με μια ανοιχτή πρόσκληση στον κόσμο, μέσω της εκστρατείας υποστήριξης, έχει ήδη αγκαλιαστεί και επιβραβευτεί με θέρμη.

Όλα τα τοπικά Μέσα διαδίδουν το μήνυμα και κάνουν εκκλήσεις στον κόσμο να υποστηρίξει, η κοινότητα της Βιβλιοθήκης, τα μέλη της, αφήνουν τη δωρεά τους στο κουτί εισφορών, ενώ έχουν γίνει και οι πρώτες καταθέσεις στους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν προταθεί στο site της εκστρατείας support.libver.gr. Στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της Βιβλιοθήκης, το κοινό προτείνει μέχρι και να εργαστεί εθελοντικά για να συμβάλλει ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό.

Η προβολή της εκστρατείας και της Βιβλιοθήκης απέκτησε εθνικό χαρακτήρα, από την στιγμή της ανακοίνωσής της. Εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας τη φιλοξενούν στην πρώτη τους σελίδα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας δίνουν το λόγο σε εκπροσώπους της Βιβλιοθήκης να παρουσιάσουν την εκστρατεία, να μεταφέρουν το μήνυμα, να παρακινήσουν τον κόσμο να υποστηρίξει.

Η εκστρατεία μόλις απέκτησε και δικό της τραγούδι! Οι Barb Wire Dolls, μία από τις καλύτερες μπάντες σήμερα στην παγκόσμια punk σκηνή, με καταγωγή από την Κρήτη, συναυλιακό κοινό πλέον σε όλο τον πλανήτη, και παραγωγό του πρώτου τους LP τον παραγωγό των Nirvana, Steve Albini, ηχογράφησαν στο studio ηχογράφησης της Βιβλιοθήκης το νέο single «Survive»,αποκλειστικά για την εκστρατεία.

Το τραγούδι μπορείτε να ακούσετε στο https://goo.gl/tQGGoQ

Το χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα είναι 7.300€

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ώστε ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ!

Για την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει χαρακτηριστεί «ελληνικό θαύμα». Από μία μικρή βιβλιοθήκη σε μια ορεινή περιοχή της Βόρειας Ελλάδας εξελίχθηκε σε μία από τις πιο σύγχρονες Βιβλιοθήκες του κόσμου. Σήμερα αποτελεί τον πυρήνα της τοπικής κοινωνίας, με 31.375εγγεγραμμένα μέλη (60% του πληθυσμού της Βέροιας), 800 επισκέπτες ημερησίως κάθε ηλικίας και ειδικά μαθητές (το 2014 τη Βιβλιοθήκη επισκέφθηκαν 5.200 μαθητές), ενώ από το Νοέμβριο του 1999 ως το Νοέμβριο του 2015 ο δανεισμός (βιβλίων, περιοδικών, επιτραπέζιων παιχνιδιών κ.λπ.) ανήλθε στα 2.943.633 τεκμήρια!

Το 2010 ήρθε και η αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της, με τη Βράβευσή της –ανάμεσα σε 350 Βιβλιοθήκες παγκοσμίως –με το βραβείο «Πρόσβαση στη Γνώση» του Ιδρύματος Billand Melinda Gates. Με τα χρήματα που συνόδεψαν το Βραβείο, εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά συστήματα για να εξοικονομείται ενέργεια, δημιουργήθηκε το media lab στον 1ο όροφο που κατακλύζεται από κόσμο και αναβαθμίστηκε ο τεχνολογικός της εξοπλισμός. Το όλο έργο θα ολοκληρωθεί με την ανακαίνιση και του 2ου ορόφου. Έτσι θα έχει δημιουργηθεί μια υπερσύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων, που θα προσφέρει στο κοινό και τους καλλιτέχνες –συγγραφείς, το ιδανικό περιβάλλον, υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής, για να παρακολουθούν και να παρουσιάζουν ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες: παραστάσεις, διαλέξεις, προβολές ταινιών, ακόμη και σεμινάρια μαγειρικής! Για τον εξοπλισμό όμως των χώρων αυτών απαιτείται επιπλέον χρηματικό ποσό ύψους 100,000€.

Για το λόγο αυτό, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, πιστή για άλλη μια φορά στις καινοτόμες και πρωτοποριακές προτάσεις, ακολουθεί τους τρόπους χρηματοδότησης που εφαρμόζουν παγκοσμίως, μεγάλοι πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί οργανισμοί σήμερα, και ανακοινώνει την έναρξη εκστρατείας υποστήριξης για τη συγκέντρωση του απαιτούμενου χρηματικού ποσού από το ευρύ κοινό και τους υποστηρικτές της στη χώρα και σε όλο τον κόσμο.

Η ενημέρωση για τους σκοπούς της εκστρατείας και τους τρόπους υποστήριξης γίνεται μέσω της πλατφόρμας support.libver.gr.