Και τα δύο βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Α/συνέχεια.

Θα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να παρευρεθείτε στην παρουσίαση και να συμβάλλετε στην συζήτηση με τις παρατηρήσεις, τα ερωτήματα και τα σχόλιά σας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ιφιγένεια Καλαντζή, δημοσιογράφος-κριτικός κινηματογράφου της εφημερίδας “Δρόμος της Αριστεράς”. Η εκδήλωση θα γίνει στην μπάρα του “Μπαμπά”.


Για το βιβλίο:

«Μα είναι δυνατόν οι αδελφοί Wachowski να τα σκέφτηκαν όλα αυτά;». Εδώ ακριβώς βρίσκεται το θαυμαστό του πράγματος: ότι όχι μόνο τα «σκέφτηκαν», αλλά ότι κατάφεραν επιπλέον να ενσωματώσουν τη σκέψη τους σε μία έξοχη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, θεμελιώνοντας, πάνω σε μεταμοντέρνο έδαφος αυτήν τη φορά, κυρίαρχες νεωτερικές αφηγήσεις: το Μεσσιανισμό, τον Έρωτα, την Ελπίδα, το Θέαμα, τη Μηχανή.

Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να αναδείξει με συστηματικό τρόπο αυτές τις αφηγήσεις. Παράλληλα, ευελπιστεί να προσφέρει στον αναγνώστη μια οπτική ευαισθητοποίησης, η οποία θα του επιτρέψει να παρακολουθήσει την τριλογία The Matrix για δεύτερη φορά, να εγκύψει με περισσότερη αναστοχαστική διάθεση στους ανεξάντλητους συμβολισμούς της – μα πάνω απ’ όλα, να διαισθανθεί τη διαρκή πολιτική της επικαιρότητα και την ανυπέρβλητη θεωρητική της σημασία.

Το βιβλίο «Η Ευδαιμονία της Άγνοιας – Ένα σχόλιο στην τριλογία The Matrix» εγκαινιάζει, μαζί με το βιβλίο του Γιώργου Καλαντζή, «Ο Απρόθυμος Μεσσίας – Ή η οικειότητα του ανοίκειου» για τον Batman, τη νέα σειρά των εκδόσεων Α/συνεχεια Theory Playtime. Η σειρά, σε επιμέλεια Δημήτρη Ουλή, φιλοδοξεί να αναδείξει τις θεμελιώδεις σημασίες και αφηγήσεις που προάγουν οι ποικίλες εκφάνσεις της σύγχρονης «λαϊκής κουλτούρας», αυτού δηλαδή που υπονοείται με τον όρο “pop culture” – από τα χολυγουντιανά blockbusters μέχρι τις ιστορίες κόμιξ, και από τα διαδικτυακά παιχνίδια μέχρι τις μουσικές «υποκουλτούρες» – και, εν τέλει, να προτείνει μια εναλλακτική, όσο και πρωτότυπη ανάγνωση της τρέχουσας «μεταμοντέρνας» πολιτισμικής συνθήκης.