Το Beton7 παρουσιάζει πέντε Έλληνες συνθέτες με έργα μουσικής δωματίου σε πρώτη εκτέλεση, σε δύο συναυλίες στις 16 και 23 Φεβρουαρίου 2014.

Συναυλία σύγχρονης ελληνικής μουσικής θα δώσουν οι καταξιωμένοι μουσικοί: Τριαντάφυλλος Λούκας (βιολί), Κρυσταλλία Γαϊτάνου (βιόλα), Αστέριος Πούφτης (τσέλο), Ελένη Νικολαΐδη και Γιάννης Γιαννόπουλος (πιάνο), στην οποία θα παρουσιάσουν σε πρώτη εκτέλεση έργα των συνθετών: Κωνσταντίνου Γρηγορίου, Χρήστου Ξενάκη, Χρήστου Πουρή, Γιώργου Ρούσσου και Ανδρέα Τσελίκα.

Καθένας τους με διαφορετικές επιρροές, τεχνικές και ηχοχρώματα αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, αλλά και την παράδοση των μεγάλων Δασκάλων της μουσικής. Με ποικίλους συνδυασμούς οργάνων, όπως τρίο για έγχορδα, πιάνο τρίο και ντούο για βιολί και πιάνο, εξερευνούν μουσικά μονοπάτια που εκτείνονται σε όλο το εύρος της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας.

Αφομοιώνοντας την τονική μουσική, τη μίνιμαλ, την τροπική, την κινηματογραφική και την ατονική οι συνθέτες προσβλέπουν στη διάδοση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας σε ένα ευρύτερο κοινό.