Το Μουσείο Ηρακλειδών, επαναλαμβάνει τα μαθήματα ζωγραφικής, για παιδιά
Δημοτικού, βασισμένα στην τέχνη του Henri de Toulouse-Lautrec. Πρόκειται για μία ενότητα τεσσάρων δίωρων μαθημάτων, υπό τη διδασκαλία της ζωγράφου Pascaline Bossu, τα οποία θα διεξαχθούν το μήνα Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στις 13/9/08, 20/9/08, 27/9/08 και 4/10/08 από τις 13:30 έως 15:30, στο χώρο του Μουσείου, στην αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Οι μικροί επίδοξοι καλλιτέχνες μέσα από τις αφίσες, τις λιθογραφίες και τα σχέδια  που παρουσιάζονται στην έκθεση του Μουσείου, θα ανακαλύψουν τη γειτονιά της Μονμάρτρης στο Παρίσι, ηθοποιούς και τραγουδιστές όπως ο Aristide Bruant, η Jane Avril και η Yvette Guilbert, θα γνωρίσουν τη μόδα της εποχής αλλά και τον τρόπο διασκέδασης στα cafe-concert και τα τσίρκα.

Στη συνέχεια οι μικροί φίλοι χρησιμοποιώντας σινική μελάνι, κάρβουνο, έγχρωμα μελάνια, παστέλ καθώς και άλλα υλικά και τεχνικές, θα αναπαράγουν αφίσες του Lautrec.

Το τελευταίο μάθημα θα είναι αφιερωμένο στη δημιουργία μιας πρωτότυπης αφίσας από κάθε μαθητή, με τον αγαπημένο του καλλιτέχνη.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί ανέρχεται σε 80€, συμπεριλαμβανομένων των υλικών.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θεωρείται απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.