Τα μαθήματα της Νεοελληνικής Τέχνης θα υλοποιηθούν τόσο δια ζώσης στην Οικία Τέλλογλου, όσο και διαδικτυακά, ενώ τα μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης αφιερωμένα στον 20ο αιώνα, θα υλοποιηθούν μόνο δια ζώσης στην Οικία Τέλλογλου.

Τα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν είναι τα εξής:

Ιστορία Νεοελληνικής Τέχνης
Διαδικτυακά: Τρίτη 18:30-20:30 | Κόστος: 100€ | Έναρξη: 29 Μαρτίου 2022 (10 μαθήματα)
Δια ζώσης: Τετάρτη 19:00-21:00 | Κόστος: 100€ | Έναρξη: 30 Μαρτίου 2022 (10 μαθήματα)

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με το ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες υπό τις οποίες διαμορφώνεται η καλλιτεχνική έκφραση του κάθε αιώνα. Ταυτόχρονα, θα εξοικειωθούν με τα καλλιτεχνικά Ευρωπαϊκά ρεύματά που επηρέασαν την παραγωγή έργων τέχνης στις διαφορετικές σχολές που αναπτύχθηκαν στον Ελλαδικό χώρο και φυσικά, θα γνωρίσουν έργα-ορόσημα από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στην Ελληνική ζωγραφική, όπως τους αντιπροσώπους της Επτανησιακής Σχολής, της Σχολής του Μονάχου (Βρυζάκης, Λύτρας, Γύζης, Ιακωβίδης, Τσόκος, Βολανάκης κ.α.) αλλά και έργα των Τσαρούχη, Χατζηκυριάκο-Γκίκα, Εγγονόπουλο κ.α. που όρισαν την πορεία της Ελληνικής ζωγραφικής τον 20ο αιώνα.

Μοντέρνα Τέχνη: 20ος αιώνας
Δια ζώσης: Τετάρτη 16:30-18:30 | Κόστος: 120€ | Έναρξη: 30 Μαρτίου 2022 (12 μαθήματα)

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν το ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες υπό τις οποίες διαμορφώνεται η Ευρωπαϊκή σκηνή έκφραση του 20ου αιώνα, θα αποκτήσουν μεγαλύτερη εξοικείωση με τα καλλιτεχνικά ρεύματά της και θα ταξιδέψουν στις απαρχές της δημιουργίας διάσημων έργων μέσα από το χρώμα και το σχέδιο, ξεκινώντας μια διαδρομή που θα τους μεταφέρει στα σαλόν του Παρισιού και θα τους αποκαλύψει τα μυστικά των μεγάλων καλλιτεχνών.

Εγγραφές / Πληροφορίες: Στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων education@teloglion.gr

Διάρκεια εγγραφών έως την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022.

Δυνατότητα απεγγραφής, με πλήρη επιστροφή διδάκτρων ως και τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Οι δια ζώσης συναντήσεις γίνονται σε κλειστά τμήματα έως 13 άτομα. Για την κράτηση της θέσης, είναι απαραίτητη η εφάπαξ καταβολή των διδάκτρων. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχών θα υπάρξει η δυνατότητα δημιουργίας και δεύτερου τμήματος, σε μέρα και ώρα που θα συζητηθεί. Δεδομένων των συνθηκών για την αντιμετώπιση του Covid-19 και λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

*Για τη συμμετοχή σας στα δια ζώσης μαθήματα, απαιτείται α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες μετά από αυτόν, μαζί με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω. Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής προστασίας για εργαζόμενους και επισκέπτες στους χώρους εντός και εκτός κτιρίου. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.