Το Παιδικό Στέκι ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ σας υποδέχεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στο φιλόξενο περιβάλλον του! Από 26 Σεπτέμβρη 2015 και κάθε Σάββατο 11:30-13:30 οι παλιότεροι και οι νέοι μας φίλοι θα αποτελέσουν τα νέα χρώματα της φετινής μας παλέτας! Θέατρο και Μουσικοκινητική Αγωγή-Παιχνίδια ρόλων-Αυτοσχεδιασμοί-Χειροτεχνίες –Ταξίδια από την μυθολογία…ως το διάστημα…και άλλα πολλά!!!!!

”Καιρός να ξεχωρίσει το ψέμα απ’ την αλήθεια και η χρυσή η άμαξα από την κολοκύθα!”Αίσωπος

Τα μαθήματα έχουν ως σκοπό να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτυχθούν κινητικά, να γνωρίσουν βιωματικά το χώρο στον οποίο βρίσκονται και να τον χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν διαφορετικά είδη περιβάλλοντος και διαφορετικές συνθήκες. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και από πληθώρα ασκήσεων μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους, την ομάδα και να ανακαλύπτουν τις άπειρες δυνατότητες που έχει το σώμα τους. Τα παιδιά έχοντας αναπτύξει την εκφραστική τους ικανότητα μέσα από τη δραματοποίηση παραμυθιών, μπαίνουν σε διαφορετικούς ρόλους, εκφράζονται και δηλώνουν την άποψή τους πάνω σε κοινωνικά θέματα, έννοιες και αξίες που διέπουν τη ζωή μας, ενώ παράλληλα αποκτούν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν και να σέβονται τα δικά τους συναισθήματα καθώς επίσης και τα συναισθήματα των ανθρώπων που τα περιβάλλουν.  Στο τέλος του κύκλου των συναντήσεων στις αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί  θεατρική παράσταση όπου τα παιδιά θα εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα διδάχθηκαν!  Με βασική μας συνταγή την πολυετή εμπειρία μας στο χώρο του θεάτρου, την αγάπη για το παιδί και τη χαρά της ζωής σας περιμένουμε και φέτος  για να ζεστάνουμε άλλον ένα χειμώνα..

Ελευθερία Παναγιωτοπούλου, εκπαιδευτικός & εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού (προηγ. Πειραματική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΡΗΤΗΣ)

Μαρία Γκλαβά, ηθοποιός (απόφοιτη της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Βασίλη Διαμαντόπουλου, με πτυχίο πιστοποιημένο από το Υπουργείο Πολιτισμού)

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών.