Ο χώρος Τέχνης Βήματα θα φιλοξενήσει σεμινάρια δημιουργικής κίνησης με τίτλο «Κινούμαι-Χορεύω-Δημιουργώ».

Με εργαλεία τη φαντασία και τον αυτοσχεδιασμό, τα παιδιά θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν τις δυνατότητες του σώματος τους και τη χαρά της κίνησης. Θα ασχοληθούμε με τις βασικές αρχές της κίνησης: περπάτημα, τρέξιμο, ισορροπία, στροφή, σύρσιμο, χοροπήδημα και άλλα, με αφορμή παιχνίδια, ιστορίες, παραμύθια, μουσικές και αντικείμενα. Μέσα από ομαδικά παιχνίδια θα ανακαλύψει ο ένας τον κόσμο του άλλου και όλοι μαζί θα γίνουμε ομάδα, ενώ χρησιμοποιώντας διαδραστικά παιχνίδια μνήμης, παρατηρητικότητας και αισθήσεων θα φέρουμε σε επαφή το μυαλό με το σώμα. Επιπλέον να ανακαλύψουμε τους ρυθμούς που κρύβει το σώμα και ο κόσμος γύρω μας, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια και μη μουσικά όργανα. Με γνώμονα την ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών, θα ανακαλύψουμε έναν καινούριο κόσμο.

Ευγενία Στεφάνου

Η Ευγενία Στεφάνου σπούδασε στην Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη» (2006-2009), στο Escuela Superior de Arte Dramatico de Malaga (2011-2012) και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2007-2013). Η επαφή της με την κίνηση ξεκίνησε στα 6 της χρόνια, όταν ασχολήθηκε με τη ρυθμική γυμναστική στο σύλλογο Γ.Λ.Ο.Α. Μετά από χρόνια πρωταθλητισμού στα 13 της έγινε μέλος της Εθνικής Ομάδας του Ανσαμπλ. Ως δασκάλα χορού έχει εργαστεί στη σχολή χορού «Εν χορώ» στο Ναύπλιο και στο γυμναστήριο «Body Control» στο Κρανίδι Αργολίδος, ενώ παράλληλα ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία.

Μαρία Μαντούκου

Η Μαρία Μαντούκου σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού «Νίκη Κονταξάκη» (2009) και στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών (2011). Η πρώτη της επαφή με τον χορό έγινε σε ηλικία 2 ετών, όταν πήγε να παρακολουθήσει της αδερφή της σε μάθημα μπαλέτου. Από τότε ο χορός έγινε οικογενειακή υπόθεση. Έχει εργαστεί ως δασκάλα χορού σε σχολές στο Κερατσίνι και την Αίγινα και σε δημοτικά σχολεία ως μέλος του προγράμματος «Big Dance» στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας «Λονδίνο 2012» με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου.

Για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-9 χρόνων