Οι M.A.t.E (Meetings Along the Edge) από τη Θεσσαλονίκη, επισκέπτονται σε πλήρη σύνθεση την Αθήνα, για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς τους, για μία μοναδική ζωντανή παρουσίασή της, το Σάββατο 22 Μαρτίου, στο Baumstrasse/Δρόμο με Δέντρα, με έκτακτο guest act από τους Night On Earth, με τους οποίους θα συμπράξουν.

Οι M.A.t.E. δημιουργήθηκαν τον Νοέμβρη του 2011 στη Θεσσαλονίκη από τον Αδάμ Σιάγα (live electronics, scratch, synths, programming, νέι) και τον Θωμά Κωστούλα (drums, programming). Στις αρχές του 2013 ενισχύθηκαν με την παρουσία της Μαρίας–Ελισάβετ Κοτίνη στα φωνητικά και του Στάθη Καρυώτη στα visuals. Έχουν εμφανιστεί σε φεστιβάλ, underground στέκια και κεντρικές σκηνές εντός και εκτός Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ανοίξει τις συναυλίες των Dub FX και Dub Pistols. Η μουσική τους είναι μια συνάντηση του αναλογικού με τον ψηφιακό ήχο, της φωνής και των live drums με τα synthesizers και το programming, της dub, drum’n’bass, trip hop και dubstep αισθητικής, η οποία απογειώνεται μοναδικά στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Η cinematic ατμόσφαιρα και ένταση σε συνδυασμό με τα video projections, δημιουργούν ένα πολύ δικό τους ξεχωριστό οπτικoακουστικό αποτέλεσμα, ζωντανές διαδραστικές ιστορίες στο μεταίχμιο των ήχων, των συναισθημάτων, των πάντων.

Στην πρώτη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο το όνομά τους (Meetings Along the Edge), την οποία παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Δεκέμβριο, συμμετείχαν επίσης οι Γιώργος Δούσος (φλάουτο, κλαρίνο), Παύλος Μέτσιος (τρομπέτα) και Περικλής Βραχνός (βιολί), την ηχογράφηση έκανε ο Λεωνίδας Μπεϊλής, ενώ το mastering επιμελήθηκε ο Χρήστος Μέγας –ο οποίος υπογράφει συνολικά την ηχογράφηση και μίξη του δεύτερου δίσκου των Night On Earth “Second Hand” (Αχός, 2008), σε παραγωγή του Θανάση Παπακωνσταντίνου με τον οποίο συνεργάζεται για χρόνια.

Δείγματα της δισκογραφικής κυκλοφορίας των M.A.t.E., η οποία διατίθεται από το ίδιο το συγκρότημα, μπορείτε να ακούσετε εδώ: https://soundcloud.com/m-a-t-e

https://www.facebook.com/mate.ensemble
https://www.facebook.com/meetingsalongtheedge

Οι Night On Earth δραστηριοποιούνται συναυλιακά από το 2004. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους, το ομότιτλο διπλό CD (2006, Outlandish Recordings) και το “Second Hand” (2008, Αχός), σε παραγωγή του Θανάση Παπακωνσταντίνου, πάνω σε δικά του τραγούδια και σκοπούς. Έχουν συνεισφέρει μουσική σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ενώ έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

Περισσότερα στο: www.nightonearth.gr