Το Exile θα φιλοξενήσει ένα documentary masterclass και ένα εργαστήριο, με εισηγητή το βραβευμένο σκηνοθέτη, παραγωγό και συγγραφέα Andy Glynne

… το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου 2012.

Σάββατο 20/10, 11:00 – 18:00 @ Exile Room
DOCUMENTARY MASTERCLASS

Tο Documentary Filmmakers Group, ο επίσημος φορέας ταινιών τεκμηρίωσης της Μεγάλης Βρετανίας, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Ο Andy Glynne, ιδρυτής του DFG και βραβευμένος σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας, θα σας μαρτυρήσει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το θαυμαστό κόσμο του ντοκιμαντέρ, καθώς και όλες τις νέες τάσεις που ανακαλύπτει συνεχώς στα ασταμάτητα ταξίδια του ανά την υφήλιο ως εκπαιδευτής και δημιουργός μοναδικών κιν/φικων εμπειριών. Σε αυτό το αποκαλυπτικό Masterclass, θα εξετάσει όλα τα εξωτικά φρούτα του είδους – από τα ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων και τα υβρίδια φαντασίας και πραγματικότητας, μέχρι project για πολλαπλές πλατφόρμες – χαράζοντας νέα δημιουργικά μονοπάτια στο τοπίο της τεκμηρίωσης.

Κυριακή 21/10, 10:00 – 18:00 @ Exile Room
THE FILMMAKER’S DEVELOPMENT TOOLKIT

O Andy Glynne, κάτοχος BAFTA και συγγραφέας του απολύτως απαραίτητου «Documentaries and How to Make Them», διδάσκει σε 20 ντοκιμαντερίστες (επαγγελματίες και μη) πως να συγκεντρώσουν το απόλυτο κιν/φικό οπλοστάσιο και πως να πατήσουν τη σκανδάλη:

* Μια καλογραμμένη πρόταση
* Ένα συναρπαστικό pitch (παρουσίαση)
* Ένα απαραίτητο teaser trailer
* Tips για αποτελεσματική συνεργασία με εταιρείες  παραγωγής
* Ευκαιρίες χρηματοδότησης εντός και εκτός Ευρώπης

Χρησιμοποιώντας παραδείγματα επιτυχημένων προτάσεων θα μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε το project σας πραγματικότητα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Γλώσσα Εργασίας: Αγγλικά