Τον Ιούνιο θα λάβει χώρα άλλο ένα ενδιαφέρον βιωματικό πρόγραμμα στο Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα- Ξένια Καλογεροπούλου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, καλλιτέχνες, εμψυχωτές, βρεφονηπιαγωγούς, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς αισθητικής αγωγής, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, γονείς και όλους όσους ασχολούνται με  παιδιά μικρών ηλικιών.

Ποιές παράμετροι καθορίζουν την επαφή με τη θεατρική φόρμα και πώς αυτές σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά της αντιληπτικής και επικοινωνιακής ικανότητας που έχουν τα παιδιά στις μικρές ηλικίες; Ποιά είναι η σχέση μεταξύ θεατρικότητας και καθημερινότητας; Πώς το ένα προκύπτει από το άλλο και το μεταμορφώνει; Πώς δημιουργούμε ένα χώρο για τις αισθήσεις των παιδιών; Με ποιόν τρόπο επιθυμούμε να συγκεντρωθούν και πώς κερδίζουμε την προσοχή τους; Τελικά το θέατρο είναι απαραίτητο στις μικρές ηλικίες;

Ερωτήσεις που αναπόφευκτα γεννιούνται σε όσους σχετίζονται με παιδιά μικρών  ηλικιών και που θα συζητήσουμε σε αυτό το εργαστήρι μαζί με άλλα θέματα όπως η ανάπτυξη βρεφών και νηπίων (1½ – 4) και ο ρόλος του θεάτρου, η χρήση των αντικειμένων και οι έννοιες της καθημερινότητας, θα εξερευνήσουμε εργαλεία της θεατρικής φόρμας που βασίζονται στη μη λεκτική επικοινωνία και θα κάνουμε την αρχή μιας ιστορίας. Και όλα αυτά  μέσα από πρακτική εμπειρία και χρήση οπτικοακουστικού υλικού.

Από 7 έως 12 Ιουνίου 2013/ Σύνολο ωρών: 15

Ημέρες και ώρες σεμιναρίου

Παρασκευή 7/6 18.00-21.00

Σαββάτο 8/6 11.00-14.00

Δευτέρα 10/6 18.00-21.00

Τρίτη 11/6 18.00-21.00

Τετάρτη 12/6 18.00-21.00

Κόστος 120 ευρώ

Μάρθα Κλουκίνα 

χορογράφος-κινησιολόγος-δασκάλα δημιουργικής κίνησης

Απόφοιτος του Laban Centre for Μovement and Dance με ΒΑ (Ηons)degree το 1995 και υπότροφος του American Dance Festival 2001.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και υπήρξε μέλος τις χορογραφικής ομάδας του Δ.Παπαιωάννου για τις   Tελετές Eναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας 2004

Δουλεύει ως χορογράφος και κινησιολόγος στο θέατρο και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Εθνικό Θέατρο,την Εθνική Λυρική Σκηνή,το θέατρο Αμόρε,το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τους σκηνοθέτες Θ. Μοσχόπουλο (2004- 2010), Θ.Αθερίδη, Δ.Αδάμη, Γ.Μόσχο κ.α.

Έχει χορογραφήσει στη Μικρή Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου για τις παραγωγές παιδικού θεάτρου «To αγόρι με τη βαλίτσα», «Η Κοιμωμένη ξύπνησε», «Poυμπελστίλσκιν», «Παραμυθι-ssimo» και έχει συν-σκηνοθετήσει  με την Ξ. Καλογεροπούλου τις παραστάσεις «Έλα έλα» και «Που είναι;» για παιδιά ηλικίας  11/2 ως 6 ετών. Φέτος σκηνοθέτησε την παράσταση «Από που πάνε για το κάστρο,παρακαλώ;» για παιδιά από 4 εως 12 χρονών .

Μελέτησε την ανάπτυξη βρεφών και νηπίων με την Dr.Chava Shelhav (2009-2013) και ολοκλήρωσε την πρακτική της στην Ολλανδία στη μέθοδο Child’Space, Developmental monitoring for babies and toddlers. Διδάσκει δημιουργική κίνηση και αυτοσχεδιασμό εδώ και 15 χρόνια σε νήπια, παιδιά, ενήλικές επαγγελματίες και ερασιτέχνες ενώ από το 2006 είναι μόνιμη συνεργάτης του Εργαστηρίου θεάτρου Πόρτα- Ξένια Καλογεροπούλου. Έχει παρουσιάσει τo εκπαιδευτικό της έργο στο Πανελλήνιο Συνέδριο Βρεφονηπιαγωγών 2011 και στα ΤΕΙ της Αθήνας στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας και παίρνει μέρος στο  1o Feldenkrais (Awareness through movement) Training στην Αθήνα.