Σε αυτό το βιβλίο, ο Μάσιμο Πιλιούτσι μοιράζεται με τους αναγνώστες το προσωπικό του ταξίδι, μέσα από το οποίο ανακάλυψε τη δύναμη της Στωικής σκέψης. Μέντοράς του σε αυτό το ταξίδι είναι ένας από τους μεγαλύτερους Στωικούς δασκάλους, ο Επίκτητος.

Ο συγγραφέας μάς προσφέρει τόσο έναν προσιτό οδηγό της Στωικής φιλοσοφίας, όσο και πρακτικές πνευματικές ασκήσεις. Οι Στωικοί μάς συμβουλεύουν πώς να κατακτήσουμε την εσωτερική γαλήνη, μέσα από τον ορθολογικό έλεγχο των παρορμήσεών μας. Στο μέτρο που η ανθρώπινη φύση δεν έχει αλλάξει στο διάβα του χρόνου, οι συμβουλές τους παραμένουν επίκαιρες, ιδιαίτερα στον σημερινό κόσμο της ρευστότητας και της αβεβαιότητας.

Αν κατανοήσουμε τον στωικισμό, μπορούμε να απαντήσουμε σε κρίσιμες ερωτήσεις της ζωής μας, να χειριστούμε τις δυσκολίες, τις στενοχώριες και τις απογοητεύσεις που αναπόφευκτα συναντούμε και να αναζητήσουμε στοχαστικά την ευτυχία. Όποιο κι αν είναι το ζήτημα που μας απασχολεί, ο στωικισμός έχει κάτι να μας πει.

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά φιλοσοφικών κειμένων «Στοχαστικός βίος» που διευθύνει ο Χαρίδημος Κ. Τσούκας.

Massimo Pigliucci

O Massimo Pigliucci (Μάσιμο Πιλιούτσι) είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο City College της Νέας Υόρκης. Έχει διδακτορικά στη Γενετική, την Εξελικτική Βιολογία και τη Φιλοσοφία. Η έρευνά του επικεντρώνεται κυρίως στη φιλοσοφία της επιστήμης, τη σχέση μεταξύ επιστήμης και φιλοσοφίας, τη φύση της ψευδοεπιστήμης και την πρακτική φιλοσοφία του στωικισμού. Έχει εκδώσει δεκατέσσερα βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του Πώς να είμαστε Στωικοί: Αρχαία σοφία για τη σύγχρονη ζωή, που αγαπήθηκε πολύ από τους αναγνώστες και βρέθηκε στις λίστες των ευπωλήτων. Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή έντυπα όπως οι New York Times, η Washington Post και η Wall Street Journal.