Ο Μάρτιος στο Floral books & coffee, στα Εξάρχεια, είναι γεμάτος από εκδηλώσεις: dj sets, συναυλίες αλλά και προβολές ταινιών για τους φίλους του κινηματογράφου, συνθέτουν το σκηνικό που υπόσχεται ενδιαφέρουσες συναντήσεις ήχων και εικόνων στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου θα είναι μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στις γυναίκες, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Με μουσικές επιλογές από γνωστές γυναίκες παραγωγούς, ταυτόχρονη προβολή ταινιών στο background και το πρώτο ποτό δωρεάν σε όλες τις γυναίκες. Στα decks του Floral η Γιώτα Κοτσέτα (Kosmos 93.6), η Λιάνα Μαστάθη (Εν Λευκώ 87.7) και η Λουκία Σούπουλη (ex- CITY 99.5). Μετά τις 8 μ.μ.

Ενώ την Τετάρτη  10/03, οι φίλοι των White Stripes θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν την πρώτη αποκλειστική προβολή του live album & του ντοκιμαντέρ του συγκροτήματος. Ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.

Το Σάββατο 13/03 παρουσιάζεται το βιβλίο του Κώστα Καναβούρη Η Μήδεια δεν βλέπει εφιάλτες. (Εκδόσεις Ηλέκτρα – διεθνές βραβείο Prix Maroulic της Κροατικής Ραδιοφωνίας). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι και συγγραφείς Γιώργος Παπασωτηρίου, Γιώργος Σταματόπουλος και ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Ρηνιώ Κυριαζή. Ώρα: 7 μ.μ.

Στα κινηματογραφικά τώρα, τη Δευτέρα 8/03 Ημέρα της Γυναίκας, θα προβληθούν οι ταινίες: Η γυμνή φεμινίστρια (The Naked Feminist). ΗΠΑ, 2004, 80 λεπτά. Σκ: Λουίζα Ακίλε. Εμφανίζονται οι Μέριλιν Τσέιμπερς, Νίνα Χάρτλι, Βερόνικα Χαρτλ, Άνι Σπρινγκλ και Μητέρες σε αναπηρικά καρότσια (Madres con ruedas). Αργεντινή, 2004, 65 λεπτά. Σκ: Μάριο Πιάτσα, στις 11 μ.μ.

Κυριακή 14/03 την τιμητική του έχει το Φιλμ Νουάρ με τις προβολές των ταινιών:
Δεν άξιζε να μ’ αγαπήσεις (Σύγκρουσις εραστών) (Clash by Night). ΗΠΑ, 1952, 105 λεπτά. Σκ: Φριτς Λανγκ. Ηθ: Μπάρμπαρα Στάνγουικ, Ρόμπερτ Ράιαν, Μέριλιν Μονρό και Άγγελοι στο βούρκο (Fallen Angel). ΗΠΑ, 1945, 98 λεπτά. Σκ: Ότο Πρέμινγκερ. Ηθ: Ντάνα Άντριους, Άλις Φέι, Λίντα Νταρνέλ, Τζον Κάραντιν.
Στις 11 μ.μ.