Ευτυχώς για μας, οι δύο προβολές του Μαρτίου αγνοούν την αρχαία ρήση «τα εν οίκω μη εν δήμω» και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από απολαυστικό.

Lots of Kids, a Monkey and a Castle

Σκηνοθεσία: Gustavo Salmerón / Χώρα: Ισπανία / Διάρκεια: 91’
Πέμπτη 15/03 στις 21:00

Ήταν κάποτε μία γυναίκα που από μικρό κορίτσι είχε τρεις επιθυμίες: να αποκτήσει πολλά παιδιά, μια μαϊμού και ένα… κάστρο. Έξι παιδιά και μια μαϊμού αργότερα, κανείς δεν φανταζόταν ότι μια κληρονομιά θα επέτρεπε στη Julita Salmerón να κάνει πραγματικότητα και την τρίτη της ευχή. Μόνο που δεν θα κρατούσε για πολύ: η οικονομική κρίση στην Ισπανία είχε ως συνέπεια η οικογένεια να χάσει όλη της την περιουσία – ευτυχώς, όμως, όχι και το αφοπλιστικό της χιούμορ!

Clear Years

Σκηνοθεσία: Frédéric Guillaume / Χώρα: Βέλγιο / Διάρκεια: 76’
Πέμπτη 29/03 στις 21:00

Ο Frédéric Guillaume είναι συνέχεια με μια κάμερα στο χέρι. Όπως εξηγεί, δεν έχει άλλη επιλογή, καθώς αυτός είναι ο δικός του τρόπος για να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Έτσι, όταν ο έρωτας της ζωής του, η Claire, μένει έγκυος, δεν μπορεί παρά να το καταγράψει – εξερευνώντας στην πορεία τις ιδέες του για την πατρότητα. Η κάμερα ταξιδεύει μαζί του στο Περού και στην αίθουσα του τοκετού, και γίνεται η μοναδική του σύντροφος, όταν η Claire τον εγκαταλείπει, αφήνοντάς τον να μεγαλώσει μόνος του τη νεογέννητη κόρη τους…