Το εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου του θεάτρου Σοφούλη παρουσιάζει την Κυριακή 13 Ιουνίου το έργο του

Ντίτμαρ Ρόμπεργκ Μάρθα το τελευταίο αγριοπερίστερο.

Η Μάρθα το τελευταίο αγριοπερίστερο, είναι μια αλληγορική ιστορία, επίκαιρη όσο ποτέ στις μέρες μας, για τον αγώνα του ανθρώπου να μείνει ελεύθερος για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις.

Όλη η γη μας είναι σήμερα τακτοποιημένη λέει η καθηγήτρια Κράλε και ο  δόκτωρ Ελάφης (αναγνωρισμένες μορφές εξουσίας). Κάθε πράγμα πρέπει να μπαίνει στο καλούπι του και να μένει στη θέση του.

Εγώ δεν είμαι πράγμα και δε μπαίνω σε κανένα καλούπι» απαντά η Μάρθα, που δεν είναι πια μόνη της. Έχει μαζί της το Λεό που χωρίς τα όνειρα της θα καθόταν πίσω από τα κάγκελα, έχει μαζί της εσάς, έχει μαζί της τους λαούς όλης της γης, έχει το τραγούδι τους.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-επιμέλεια: Μαρία Κεχρή, Μουσική διδασκαλία: Βασιλική Αλεξίου, χορογραφίες: Άννα Αϊδινίδου, σκηνικά-κοστούμια: Βαλεντίνο Βαλάσης.

Το θεατρικό εργαστήρι

Από τον Φεβρουάριο του 2002 στο Θέατρο Σοφούλη Θεσσαλονίκης  λειτουργεί Θεατρικό Εργαστήρι, για  παιδιά. Στόχος του εργαστηρίου είναι να φέρει τους μαθητές σε επαφή με το θέατρο, τόσο σαν θεατές όσο και σαν ηθοποιούς. Οι σπουδαστές μαθαίνουν να λειτουργούν μέσα σε μια ομάδα, κοινωνικοποιούνται, καλλιεργείται η αισθητική τους και οξύνονται η δημιουργικότητα και η φαντασία τους.

Θεωρώντας πολύ σημαντική τη συμμετοχή των παιδιών και των νέων γενικότερα στα θεατρικά δρώμενα, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη στελέχωση του εργαστηρίου σε εκπαιδευτικό επίπεδο.

Τα μαθήματα δίνονται στο χώρο του  Θεάτρου Σοφούλη. Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς τα τμήματα παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της  δουλειάς τους στο ευρύ κοινό.

Τμήματα που λειτουργούν:
Παιδικό  τμήμα (5-8 ετών), Προεφηβικό τμήμα  (9-11 ετών), Εφηβικό τμήμα (12-18 ετών)

Μαθήματα που γίνονται: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Κινησιολογία, Χορός, Θεατρικό τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι, σκηνογραφία.