Τα εγκαίνια της έκθεσης “Ατέρμονη κατάσταση” θα γίνουν την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 18.30 έως τις 22.00 στο χώρο της Chili Art Gallery επί της οδού Δημοφώντος 13-15 στο Θησείο.

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του βιβλίου της Marta Biagini “ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – SITUAZIONE SENZA FINE” στις 18.30, στο χώρο της έκθεσης.

Σημειώνει η ίδια η ζωγράφος στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Μία εκ βάθους αναθεώρηση της εικαστικής μου πορείας από το 1984 έως το 2023.

Σκέψεις και παρατηρήσεις καθημερινές, αλλά και μέσα από την Ιστορία της Τέχνης, ξεκινώντας από τον 13ο αιώνα, έως την επιρροή που άσκησαν σε μένα το πνεύμα και η κουλτούρα της Ρώμης, τα χρόνια του ’78 – ’84. Εξηγώ τη σχέση των έργων μου με τον σουρεαλισμό, με μια ευρύτερη και πιο σύγχρονη έννοια. Την επαναπροσέγγιση του μέσα από τη μεταφυσική σκέψη. Η ερμηνεία μου βρίσκεται ανάμεσα στη συγκίνηση και την επεξήγηση.

Πώς προκύπτει η ατέρμονη κατάσταση;

Πώς συναντώ τη σύνδεση, ή την επανάληψη, μέσα στη μεταμοντέρνα εικαστική συνθήκη;

Ζωγραφίζω έναν άλλο κόσμο, με έναν άλλο ρυθμό και τρόπο. Μία γεωμετρία της φύσης που είναι σε θέση να περιγράψει πολλά από τα ακανόνιστα και αποσπασματικά σχήματα, μέσα μας και γύρω μας. Εμπεριέχει το στοιχείο του τυχαίου: όμως οι κανονικότητες και οι αρρυθμίες είναι μαθηματικά – στατιστικά προσδιορίσιμες, όπως τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται από την τεχνητή νοημοσύνη. Καλώ τον αναγνώστη να διαβάσει το έργο και να αφεθεί σε λιγότερο γνώριμους στοχασμούς.”

Μarta Biagini

Marta Biagini:

Η Marta Biagini γεννήθηκε στo Μοντεκατίνι Τέρμε, (Ιταλίας) και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης κι απ’ όπου απέκτησε πτυχίο Αρχιτεκτονικής το 1984. Έκτοτε ζει στην Αθήνα και αφιερώνεται στη ζωγραφική. Από το 1994 μέχρι σήμερα, έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Πολωνία, Σλοβακία, Kριμαία. ‘Έχει παρουσιάσει έργα της σε δεκατρείς ατομικές εκθέσεις στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Τα έργα της εκτίθενται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: ΟΥΚΡΑΝIΑ (2022) – λάδι σε μουσαμά (60 x 90cm)