Η ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Distorted fairy tale”, που παρουσιάζει ο Μάριος Πολυχρονιάδης, εγκαινιάζεται στην Περιτεχνών Καρτέρης την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023.

Θα παρουσιαστούν έργα μεσαίων και μικρών διαστάσεων ζωγραφισμένα με λάδι σε καμβά και με αυγοτέμπερα σε ξύλο. Ο Πολυχρονιάδης χρησιμοποιώντας τους ήρωες τον κλασικών παιδικών παραμυθιών αναδεικνύει τις παθογένειες της σημερινής κοινωνίας. Σουρεαλιστική ζωγραφική με έντονα χρώματα και εύθυμη διάθεση που καυτηριάζει την πραγματικότητα και προβληματίζει τον θεατή.

Ο ίδιος σημειώνει, μεταξύ άλλων, στον κατάλογο της έκθεσης:

…Οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων δανείζουν ή αλλάζουν τους ρόλους και τις ιστορίες τους και με παιχνιδιάρικη διάθεση σχολιάζουν την σύγχρονη πραγματικότητα.

Θέματα της καθημερινότητας όπως η εμμονή με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το κυνήγι για πλούτο και εξουσία, ο ρατσισμός, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, παρουσιάζονται με τρόπο εικονογραφικό, είτε αποσπασματικά είτε συνοψίζοντας τα στοιχεία όλης της ιστορίας σε ένα έργο.

Η εύθυμη διάθεση και τα έντονα χρώματα κεντρίζουν το ενδιαφέρον, δίνοντας χρόνο στο θεατή να διαβάσει την ιστορία και να καταλήξει μόνος του στα συμπεράσματά του…

Μάριος Πολυχρονιάδης

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1978. Είναι απόφοιτος του Π.Σ.Π.Α., ξεκίνησε µαθήµατα ελευθέρου σχεδίου στο εργαστήριο του Ν. Στέφου. Αποφοίτησε (2002) από την Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας από το 6ο εργαστήριο ζωγραφικής µε καθηγητή τον Τρ. Πατρασκίδη. Κατά την φοίτηση του περάτωσε τις σπουδές του στα ειδικά µαθήµατα για την διδασκαλία της τέχνης καθώς και τα εργαστήρια νωπογραφίας και φορητών εικόνων.

Εξασκεί την τέχνη της Αγιογραφίας και έχει ασχοληθεί περιστασιακά µε τη ζωγραφική σκηνικών. ∆ιδάσκει στην Α΄βάθμια εκπαίδευση.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ατομικές εκθέσεις:

Μάρτιος 2023, Distorted fair tail, ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης
Ιούνιος 2014, Shapes of thinks, ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης
Οκτώβριος 2007, ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης
Νοέμβριος 2004, ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης

Έχει συµµετάσχει σε πολλές οµαδικές εκθέσεις
(Art Αθήνα 2010, Η ανθρώπινη µορφή στην Τέχνη-Γκάζι 2009 κ.α.)