Η Μελωδία της Ευτυχίας και ο Καρυοθραύστης, ζωνταντεύουν με τις διάσημες Μαριονέτες του Σάλτσμπουργκ, που έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για λίγες μόνο εμφανίσεις, από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου.

Οι Μαριονέτες του Σάλτσμπουργκ είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο Θέατρο Μαριονετών στον κόσμο. Τo 1913, ο αυστριακός καθηγητής γλυπτικής Anton Aicher, λάτρης της όπερας, παρουσίασε σε μια παρέα φίλων του μια μικρή όπερα του Mozart με μαριονέτες που είχε κατασκευάσει ο ίδιος. Η επιτυχία ήταν μεγάλη. Έτσι απλά γεννήθηκε το Θέατρο Μαριονετών του Σάλτσμπουργκ (Salzburger Marionette theater). 

Σήμερα, 97 χρόνια μετά, η εγγονή του Aicher, Gretl συνεχίζει με πολλή αγάπη την παράδοση του παππού της. Στο υπέροχο μπαρόκ θέατρο στο οποίο στεγάζονται, οι Μαριονέτες του Salzburg δίνουν πάνω από 160 παραστάσεις το χρόνο, ενώ το πλούσιο ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει από μεγάλες όπερες του κλασικού ρεπερτορίου (Ο Μαγικός Αυλός, Τα παραμύθια του Hoffman, Don Giovanni,) έως και κλασικό μπαλέτο (όπως ο Καρυοθραύστης) αλλά και θέατρο (όπως το Όνειρο Θερινής Νυκτός του Σαίξπηρ).

Με την παραγωγή του διάσημου έργου «Η Μελωδία της Ευτυχίας» το 2008, οι Μαριονέττες του Salzburg, εισέρχονται για πρώτη φορά στο λαμπερό κόσμο του μιούζικαλ.