Την Τετάρτη 30 Ιουνίου και την Πέμπτη 1η Ιουλίου το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει την πρώτη χορογραφική απόπειρα της Μαριάννας

Καβαλλιεράτου, με  τίτλο Moment. Μετά από μακρόχρονη θητεία πλάι στον Μπομπ Ουίλσον, η Μαριάννα Καβαλλιεράτου κάνει το ντεμπούτο της ως χορογράφος και παρουσιάζει την παράσταση Moment, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου επιχειρεί την πρώτη χορογραφική της απόπειρα με ένα ντουέτο που παίζει με τον αμφίφυλο εαυτό μας. Την ερμηνεία αναλαμβάνει η ίδια και ο Θανάσης Ακοκκαλίδης, την μουσική υπογράφει ο Ηλίας Πιερράκος, τα κοστούμια ο Άγγελος Μέντης και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ.

Το Moment διαρκεί 30’ με δύο παραστάσεις την ημέρα, στις 21:00 και στις 23:00.

Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα, σπούδασε χορό στο London Contemporary Dance School και συνέχισε με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση στο Πανεπιστήμιο S.U.N.Y. Purchase School of Arts (Νέα Υόρκη), κάνοντας παράλληλα ελεύθερες σπουδές στη Σχολή Χορού της Μάρθας Γκράχαμ.

Από το 1992 συνεργάζεται με τον Μπομπ Γουίλσον στα θερινά σεμινάρια του Watermill Center, στη Νέα Υόρκη, ενώ το διάστημα 1994-2005 εμφανίστηκε σε πολλές παραστάσεις του Αμερικανού δημιουργού: T.S. Eliot, Une Femme Douce, Περσεφόνη, Προμηθέας, Άλκηστις, Wings on Rock, DDD III – The Days Before κ.ά. Την περίοδο 2002-2005 δούλεψε με την ομάδα χορού Kobalt Works στις Βρυξέλλες.

Έκανε την επιμέλεια κίνησης στα έργα: Θρήνοι γυναικών (Φεστιβάλ Επιδαύρου 2006) και Νεκρή φύση σε χαντάκι (Φεστιβάλ Αθηνών 2007). Έχει διδάξει κίνηση (Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Βεάκη», Ανώτερη Σχολή Θεάτρου «Εμπρός – θεατροεργαστήριον», 10η Θερινή Ακαδημία Εθνικού Θεάτρου) και σύγχρονο χορό (Watermill Center, Studio Μέτσης).

Σύλληψη Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Χορογραφία – Ερμηνεία Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Θανάσης Ακοκκαλίδης
Μουσική Ηλίας Πιερράκος & άρια από την όπερα Lakmé του Léo Delibes
Κοστούμια Άγγελος Μέντης
Φωτισμοί Ελευθερία Ντεκώ
Βοηθός χορογράφου Φωτεινή Τιμοθέου

Διάρκεια: 30’