Τι θόρυβο κάνουν τα όνειρα, όταν γκρεμίζονται;

Μόλις δύο μήνες πριν από τον γάμο της με τον διακεκριμένο δικηγόρο Γιάννη Νικολάου, η Κατερίνα, διευθύντρια του παιδικού σταθμού Το Σοφό Χταπόδι, νιώθει τον κόσμο γύρω της να καταρρέει. Επειδή ο Γιάννης όχι μόνο δεν της κάνει το γαμήλιο δώρο που της έχει υποσχεθεί –το κτίριο που στεγάζει τον παιδικό σταθμό της–, αλλά και αυτοκτονεί, δωρίζοντας το κτίριο στον νεαρό Μάνο, πρώην ναρκομανή και άστεγο, την ύπαρξη του οποίου η ίδια αγνοούσε.

Νιώθοντας βαθιά προδομένη, η Κατερίνα αναγκάζεται να συνυπάρξει στο Σοφό Χταπόδι με τον αυθάδη νεαρό, κάτι που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο. Με έκπληξη, ανακαλύπτει πως ο Μάνος και ο Γιάννης γνωρίζονταν εδώ και μια πενταετία και πως, σε αντίθεση με εκείνη, το κοντινό περιβάλλον του παρʼ όλίγον συζύγου της ξέρει τον Μάνο πολύ καλά και του εκφράζει απροκάλυπτα τη συμπάθειά του. Στην προσπάθειά της να μάθει περισσότερα για τη σχέση των δύο ανδρών, καθώς θεωρεί τον Μάνο υπεύθυνο για την αυτοκτονία του Γιάννη και ανταγωνιστή της στην καρδιά του, βυθίζεται σταδιακά σε έναν ολισθηρό, καταστροφικό λαβύρινθο.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν στο Σοφό Χταπόδι προσλαμβάνεται η Έλενα, φανατική φαν του Χάρι Στάιλς, η οποία συναντά τυχαία τον Μάνο και τον ερωτεύεται ακαριαία.

Επειδή ο Μάνος και το είδωλό της, ο Χάρι Στάιλς, μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό…

Μαρία Τσιρωνά – Πληροφορίες για τη συγγραφέα

Η Μαρία Τσιρωνά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου στο ίδιο Πανεπιστήμιο, αλλά και μουσικές σπουδές Πιάνου και Θεωρητικών της Μουσικής στο ΚΩΘ. Υπηρέτησε για σειρά ετών την ενεργή δικηγορία, την οποία εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή. Έχει γράψει πέντε μυθιστορήματα, δύο νουβέλες, μια συλλογή διηγημάτων και τρία έργα για παιδιά, ενώ έχει μεταφράσει και επιμεληθεί βιβλία τόσο για ενηλίκους όσο και για παιδιά. Οι ιστορίες της έχουν στο κέντρο τους τη σύγχρονη καθημερινότητα, δυνατά χρώματα και έντονα συναισθήματα, ενώ τα έργα της για παιδιά εστιάζουν στην αποδοχή, τη διαφορετικότητα και την ενσυναίσθηση. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά, 19 και 17 ετών, και έναν ανεκδιήγητο γάτο. Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.