Ο πειραματικός χώρος «Ανάμεσα» παρουσιάζει την έκθεση της Μαρίας Ρουσιώτη «Πρωτόγονες τοιχογραφίες στις σύγχρονες σπηλιές μας»

από τις 9 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2011

Πως οι βρώμικοι τοίχοι της πόλης μας, που πολλές φορές τους θεωρούμε αδιάφορους και απεχθείς, μπορούν να δώσουν έναυσμα για μια διαφορετική αντιληπτική προσέγγιση του αστικού τοπίου;

Κολάζ-Spray-Free Press-Διαφημιστικά έντυπα-Ακρυλικά χρώματα
 

ή αλλιώς
 

Καθημερινότητα-Πολυφωνία-Οπτικά ερεθίσματα-Εφήμερο-Σκουπίδια

Η Ρουσιώτη Μαρία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (2003-2008) του τομέα Ζωγραφικής στο εργαστήριο του Ζαχαρία Αρβανίτη, καθώς επίσης και του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Βακαλό (1999-2002). Υπότροφος του Ι.Κ.Υ για δύο χρονιά (2009-2011) υπο την επίβλεψη του καθηγητή της Α.Σ.Κ.Τ. Σπηλιόπουλου Μάριου για την εκπόνηση του καλλιτεχνικού της έργου «Ζωγραφίζοντας Πιθανότητες» (Πρωτόγονες τοιχογραφίες στις σύγχρονες σπηλιές μας). Από το 2005 συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις όπως: «Το απρόβλεπτο» Ζάππειο Μέγαρο, Μπιενάλε Χαρακτικής Τσεχία, «Cheapart», Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λεμεσός, «Πολησημεία» Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, «Χρόνος – Μνήμη» Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας.

Ο καινούριος πειραματικός χώρος ΑΝΑΜΕΣΑ στον πρώτο όροφο της Σερβιών 8 βρίσκεται ΑΝΑΜΕΣΑ στον Βοτανικό την Ακαδημία Πλάτωνος και το Μεταξουργείο θα κινηθεί ΑΝΑΜΕΣΑ σε μορφές σύγχρονης δημιουργίας (θέατρο, μουσική, εικαστικά) με διάθεση να ανατρέψει τα όρια ΑΝΑΜΕΣΑ μας.