Την Παρασκευή 11 Ιουλίου ξεκινάει την καλοκαιρινή του περιοδεία το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδα ΔΙΟΝΥΣΟΣ με τη θρυλική βουκολική σάτιρα του Μποστ «Μαρία Πενταγιώτισσα».     Η νέα παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, αποτελεί ένα πάντρεμα του λαϊκού θεάτρου και της σύγχρονης σάτιρας, με το παραδοσιακό τραγούδι και το χορό.
Με το μοναδικό καυστικό ύφος του και φυσικά τον εθνικό δεκαπεντασύλλαβο, ο Μποστ σατιρίζει όλη τη σύγχρονη ιστορία, την κενότητα, την ανοησία και τη στρεβλή εικόνα που έχουμε διαμορφώσει για την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

    Η ιδιαίτερη ομορφιά της θρυλικής φεμινίστριας Μαρίας Πενταγιώτισσας την οδηγεί στο να χάσει κάθε ηθικό μέτρο και να δικαιολογεί τις πράξεις και τα λάθη της. Μέχρι και οι φόνοι δικαιολογούνται ως φυσιολογικοί στο έργο του Μποστ. Όλα φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ, παρόλο που το έργο γράφτηκε πριν σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια…

    Η προσαρμογή του κειμένου και η σκηνοθεσία είναι του Άκη Τσονίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκαν ο Άκης Τσονίδης και ο Νίκος Πατούνας, ενώ η πρωτότυπη μουσική της παράστασης είναι του Παναγιώτη Μανουηλίδη. Στην παράσταση παίζουν ο Χρήστος Βενετίδης, η Γιώτα Κυρμάνη, η Βιβή Μιτσίτσκα, η Ιωάννα Μουτουσίδου, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Πατούνας, ο Σαράντης Σαραντίδης, η Νατάσα Σιαντίδου, ο Αντώνης Στρατηγάκης, ο Μπάμπης Τριανταφυλλάκης και ο Άκης Τσονίδης.

    Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό στις παραστάσεις της περιοδείας, η οποία φέτος πραγματοποιείται με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου, σε συνεργασία με το Δήμο Ορεστιάδας και τη Δ.Ε.Π.Α.Ο. και με τη σημαντική υποστήριξη Δήμων και πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Το Πρόγραμμα των παραστάσεων*:

 
Ιούλιος:

Παρασκευή 11/7: Γιαννούλη Σουφλίου
Σάββατο 12/7: Ίασμος Ν. Ροδόπης
Δευτέρα 14/7: Αλεξανδρούπολη (με εισιτήριο)
Τρίτη 15/7: Σαμοθράκη (Χώρα)
Τετάρτη 16/7: Σάππες Ν. Ροδόπης
Δευτέρα 21/7: Δίκαια Τριγώνου
Τετάρτη 23/7: Χανδράς Ορεστιάδας
Πέμπτη 24/7: Βύσσα
Τετάρτη 30/7: Καστανιές – «Άρδας 2008»
Πέμπτη 31/7: Ζαρκαδιά Χρυσούπολης Καβάλας

Αύγουστος:

Παρασκευή 1/8: Ροδολίβος Σερρών
Σάββατο 2/8: Μουσθένη Καβάλας
Κυριακή 3/8: Πετρούσα Προσοτσάνης Δράμας
Τετάρτη 6/8: Ρίζια
Πέμπτη 7/8: Λουτρά Αλεξ/πολης
Παρασκευή 8/8: Νικήσιανη Καβάλας

* Υπολείπονται παραστάσεις των οποίων οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εκ νέου.